Ik zoek een               

Datingsites vergelijken

Welke datingsite past bij jou?

Daten moet vooral leuk en gezellig zijn, maar je wil wel dat de datingsite waar jij gebruik van maakt serieus en betrouwbaar is. Je wil waar voor je geld. Maar hoe weet je nou welke datingsite daaraan voldoet? En welke datingsite past nu juist goed bij jou? Wij hebben het antwoord. Datingsites vergelijken is namelijk wat wij al voor jou hebben gedaan.

Het is er voor jou ook niet makkelijker op geworden. Door al die verschillende, kwalitatief goede en minder goede, betaalde en gratis datingsites zie je door de bomen vaak het datingbos niet meer. De ene datingsite is was losser, de ander een stuk serieuzer. Vaak geldt dat ook voor de mensen die zich er aanmelden. Voor dat serieuze aspect betaal je meestal ook. Maar zijn betaalde datingsites ook echt beter dan de gratis varianten? Om het heel concreet te maken, en dat is wat jij wil weten: hoe groot is de kans dat je op een bepaalde site iemand tegenkomt die goed bij jou past? Wij hebben de volgende datingssites voor jou onderzocht en op een rij gezet.

 

Klik hier voor onze vergelijker van erotische datingsites

Dit overzicht is dus het resultaat van alle datingsites vergelijken, wat wij uitvoerig hebben gedaan. Onderstaand vind je nog veel meer informatie over datingsites. Ook hiermee wordt het voor jou nog makkelijker om te bepalen op welke site jij je het beste kan inschrijven.

Voor niets gaat de datingzon op

Om te beginnen is het positieve nieuws dat je je op veel datingsites gratis kunt inschrijven. Dat klinkt goed hè? Echter, er zit een addertje onder het gras: om bijvoorbeeld berichten te kunnen versturen moet je meestal een betaald lidmaatschap nemen. We gaan ervan uit dat je niet op een datingsite gaat staan om alleen maar aapjes te kijken: je wil contact leggen met jouw potentiële, nieuwe partner. Zo gratis zijn de meeste sites helaas dus niet.

Betaald of gratis?

Er zijn echter wel degelijk gratis datingsites. Of dit is wat jij zoekt, is voor ons lastig om te beoordelen. Wat vaak goed werkt, is om je aan te melden en eens rond te kijken. Je kan dan prima zelf de inschatting maken of jij hier iemand gaat vinden. Feit is in ieder geval dat je geen geld kwijt bent als je er achter komt dat deze datingsite absoluut niet bij jou past. Je maakt simpelweg je profiel onzichtbaar of meldt je helemaal af, waardoor je dus ook geen berichten meer zal ontvangen.

Leeftijd

Natuurlijk is leeftijd een belangrijk issue voor veel mensen die een partner zoeken. Sommige datingsites richten zich ook specifiek op een bepaalde leeftijdscategorie, bijvoorbeeld 50-plussers. We raden je wel aan om niet te strikt te zijn in het aangeven van jouw leeftijdsgrenzen. Uiteraard is het jouw goed recht als je geen partner boven (of onder) een bepaalde leeftijd wil. Maar hoe jammer zou het zijn als je iemand misloopt omdat iemand net één jaar te oud (of te jong) is?

Speciale groepen singles

Ook zijn er datingsites die zich speciaal richten op een bepaalde doelgroep. Zo zijn er sites voor alleenstaande moeders, voor wandelaars, voor mensen met een bepaalde religie, voor hoogopgeleiden, voor mensen die iemand zoeken van hetzelfde geslacht én voor mensen die al een relatie hebben. Zo zie je maar: voor iedereen wat wils.

Alleen daten of ook leuke uitjes?

Gebruik je een datingsite alleen om te daten en een levenspartner tegen te komen? Of lijkt het je ook leuk om deel te nemen aan activiteiten voor leden van de site? Er zijn namelijk datingsites die bijvoorbeeld ook dansavonden en andere evenementen organiseren. Als je daaraan meedoet, heb je niet alleen een leuke avond met andere singles maar bestaat ook de kans dat je spontaan iemand tegenkomt waarmee het leuk klikt.

Openheid en eerlijkheid

We geven je nog een laatste tip: openheid is een mooie eigenschap maar je hoeft niet meteen in het begin alles over jezelf prijs te geven. Zo kan je ervoor kiezen om een grotere plaats in de buurt als woonplaats te noemen en om een nickname te gebruiken. Als je serieuzer contact met iemand hebt, kan je je echte naam en woonplaats geven. Eerlijkheid wordt nog meer gewaardeerd: lieg niet over je leeftijd en je postuur, gebruik recente foto’s en zet geen onwaarheden in je profiel. Doe wat jij ook van jouw toekomstige partner verwacht. We wensen je veel dateplezier!