Ik zoek een               
Home » Dating reviews » De beste dating app

De beste dating app

Wat is de beste dating app? Dating apps, misschien heb je jezelf wel eens beloofd om er nooit mee te beginnen. Toch zou het jammer zijn om het niet eens uit te proberen, zeker als je al lang wacht op de perfecte match en het maar niet lukt om een goede gozer of een prachtige dame aan de haak te slaan. Waarom zou jij je niet begeven op een van de vele platforms waar honderden, zo niet duizenden singles misschien ook wel op zoek zijn naar mensen zoals jij?

Als je dus toch overstag bent en op zoek gaat naar een dating app, dan heb je misschien al wel gezien in de App Store of Google Play Store dat je de keuze hebt uit tientallen dating apps. Daarom hebben we in deze review verschillende goede apps op een rij gezet in een top 10. Per app zullen we bespreken waarom deze app geschikt is voor jou of waarom niet.

beste dating app

De beste dating app Top 10

Nummer 1: Parship app
Eén van de beste en populairste apps om een date te scoren is Parship. Parship wordt vaker gedownload dan alle andere apps. De datingsite en de bijbehorende app zijn ontwikkeld om vooral hoger opgeleiden aan elkaar te koppelen. Dankzij de handige app kun je op je mobiel op zoek gaan naar jouw perfecte match en hoef je niet elke keer je laptop of je browser te openen om online te gaan.

Nummer 2: Lexa app
Lexa is ook erg populair in het datinglandschap van Nederland. De app is al door vele mensen uitgeprobeerd en met succes. Vaak is het de app Lexa waar zowel mannen als vrouwen als eerste heengaan als ze op zoek gaan naar een date online. Het is dus een prima app om nieuwe singles te vinden en uit te nodigen op een date: bij Lexa heb je de hoogste kans op slagen.

Nummer 3: EliteDating app
Zoek je een serieuze relatie met een hoogopgeleid persoon? Dan is het ook een optie om je te registreren bij EliteDating. Voordat je begint, moet je hier een vragenlijst invullen waardoor jouw karakter, je wensen en je persoonlijkheid in kaart worden gebracht. Op basis van die kennis zal EliteDating jou aan andere singles proberen te koppelen. Niet alleen kun je daarop een date in Nederland scoren, maar de app is ook internationaal. Zo kun je in ieder ‘stadje een ander schatje’ vinden of beter nog: gaan voor de leukste en liefste date die je kunt vinden.

Nummer 4: 50Plusmatch app
Ook ouderen zitten in dit digitale tijdperk op internet én zijn natuurlijk ook wel eens op zoek naar een goede match. Je hoeft geen advertentie meer in de krant te zetten of een bezoek te brengen aan een oubollig relatiebureau, maar kunt gewoon een mobiele app downloaden. Met 50Plusmatch vinden ook de ouderen onder ons de leukste singles van boven de 50.

Nummer 5: e-Matching app
Ook deze app is erg geschikt voor mensen uit het wat hoger opgeleide segment van de bevolking die op zoek zijn naar een leuke date of een serieuze relatie. E-Matching is een prachtige app voor zowel Apple als Android. Via de app kun je niet alleen contact leggen met singles, maar ook blogs lezen met tips en verhalen over het datingsleven.

Nummer 6: Breeze Social app
Wil je een fris windje in je sociale leven? Dan is Breeze Social een goede optie. Anders dan het simpele vegen op je scherm met de Tinder App, kun je hier dagelijks een serieus aantal profielen zien. De Breeze Social verschilt op één belangrijk onderdeel van andere apps: heb je namelijk een match, dan kan je via de app niet chatten, maar ga je gelijk op een date. De app is dus voor mensen die real-life belangrijker vinden dan chatten via internet.

Nummer 7: Ourtime app
Ook deze app is geschikt voor 50-plussers. Ook mensen die de vijftig zijn gepasseerd, hebben tegenwoordig een mobiel en de opties om apps te downloaden zijn groot. Met de app Ourtime is het makkelijk om mannen of vrouwen te zoeken met een vergelijkbare levenservaring en leeftijd.

Nummer 8: C-Date app
Ben je eigenlijk minder op zoek naar een serieuze relatie, maar wil je gewoon een beetje gezelligheid en plezier, dan is de C-Date app misschien meer geschikt voor jou. De C staat in dit geval dan waarschijnlijk ook voor ‘casual’ of ‘gewoon plezier’. De C-Date app kan dus een goede keuze zijn, maar niet voor als je op zoek bent naar een serieuze relatie.

Nummer 9: Victoria Milan app
Een app die in de top 10 staat is Victoria Milan. Hoewel er veel kritiek op is over de immoraliteit die de app propageert, zijn er toch genoeg Nederlanders die graag een buitenechtelijke relatie of affaire aangaan. Ben jij ook zo fout en zondig en wil je een avontuur aangaan met overspel, dan is deze app daarvoor geschikt. 

Nummer 10: SecondLove app
Net als Victoria Milan is de SecondLove app geschikt voor mensen die gelukkig getrouwd zijn, maar die wel een keertje willen zondigen. Ben je op zoek naar een buitenechtelijk avontuur of ronduit overspel, dan is deze app geschikt.

online dating

Waar de beste dating app aan moet voldoen

Waar moet je op letten
Voordat je een app downloadt, is het natuurlijk belangrijk om een beetje te weten waar je op moet letten. Natuurlijk ligt het helemaal aan wat voor een persoon jij bent. Ben je iemand die meer visueel is ingesteld, dan is het beter om een app te kiezen waar foto’s een grote plaat innemen in de app. Natuurlijk zul je als je wat ouder bent, sneller gaan voor de 50-plus apps. Wil je liever sneller overgaan tot fysiek contact, dan kun je beter kiezen voor Breeze Social. Ben je wat traditioneler ingesteld en zijn de normen en waarden zoals trouw en eerlijkheid belangrijk voor jou, kies dan nooit voor overspel apps zoals Victoria Milan en SecondLove.

Succes is nooit gegarandeerd
Natuurlijk is het ook belangrijk om te weten dat de kans klein is dat je gelijk iemand aan de haak slaat. Je zult veel moeten proberen en misschien passeren in de loop van de tijd meerdere apps de revue. Je zult snel ontdekken welke app bij jou past en of je succes hebt met de verschillende apps. Enfin, hier zijn een aantal dingen waar je aan kunt denken voordat je een app downloadt: 

1 – Een app moet gebruiksgemak hebben
Het is erg onhandig als een app niet makkelijk is om te gebruiken. Het hele doel van een app is om de gebruiksvriendelijkheid te vergroten en het toe te passen op een telefoon. Overal waar je gaat kun je in verbinding treden met leuke alleenstaanden via de app. Anno 2023 moet een goede app dus voldoen aan alles wat mogelijk is op hedendaagse telefoons. Bladeren, vegen over het scherm, typen en klikken moet allemaal als vanzelf gaan.

2 – Een app moet compatibel zijn met je smartphone
Wat telefoons betreft, zijn er twee verschillende grote systemen: Android en Apple. Natuurlijk zijn er ook mensen met een Windows apparaat (hoewel die niet heel erg populair meer is). Een goede app voldoet uiteraard aan de eis dat het overal compatibel mee is. Het is vrij lastig als je net een account hebt aangemaakt via je laptop als je vervolgens niet de app kan downloaden om het chatverkeer te blijven volgen, simpelweg omdat de app niet gemaakt is voor jouw telefoonsysteem.

3 – Een app moet alle nodige functies hebben
Het is van groot belang dat er een goede functionaliteit is van de app. Je wilt dat de berichtenstroom makkelijk te sorteren is, dat je makkelijk naar een profiel toe bladert en dat je makkelijk een profielfoto kan uploaden. De bovengenoemde apps in de top 10 voldoen aan de eisen. Denk ook aan de verschillende andere karakteristieken als: is een app gratis of moet je er in de loop van de tijd geld aan betalen of een premium account aanmaken. Dat laatste is natuurlijk niet erg als je daardoor een gouden relatie krijgt. Bovendien heb je zo geen last van vervelende reclame.

4 – Een app moet ook een site hebben
Een goede app heeft achter zich ook een goede site staan. Het is soms enorm handig om contact te hebben via de app, maar een website is soms nodig om bijvoorbeeld op een groter scherm foto’s te bekijken of andere functies te doen dan normaal op de telefoon. Zorg dus dat als je een datingsite uitkiest, dat je een app zoekt die gebaseerd is op een website.

We moeten het over Tinder hebben

Gebruik nooit Tinder!
Een van de dingen die je nooit moet doen is de app Tinder downloaden. Als we kijken naar de populairste datingsapps van de afgelopen tijd, dan staat Tinder meestal ver bovenaan. Er zijn echter een aantal belangrijke redenen waarom je nooit op Tinder moet gaan. Allereerst is het een beetje een ordinaire app, waar het gewoon gaat om uiterlijk en niet om innerlijk. Een serieuze relatie starten gaat veel meer om innerlijk dan om gewoon een vleeskeuring. Je veegt naar links of rechts vanwege een uiterlijk: niet om je humor of je wijsheid en slimheid, maar om je uiterlijk. Daarnaast moet je iets over jezelf zeggen in 500 tekens. Niet woorden, tekens. Hoe oppervlakkig moet jouw karakter, persoonlijkheid en leven zijn om alles te vertellen in 500 tekens? Daarnaast is het ook erg ongemakkelijk om de app te installeren en in te loggen via Facebook bijvoorbeeld.

Ordinaire app
Het gaat in de app dus vooral om uiterlijk. Zeker als je er spontaan en leuk uitziet, kun je al gauw tientallen berichtjes per dag krijgen. Het geeft een goed gevoel van eigenwaarde als je mooi bent, maar misschien ook een beetje een negatief gevoel als jouw profiel weinig wordt bekeken en je weinig berichtjes krijgt. Het is dus goed om gewoon een app te kiezen uit de top 10 en daar te gaan kijken en niet Tinder te downloaden.

De beste dating app voor jou!

Een passende app
Voor elk persoon is er wel een geschikte app om te zoeken naar een serieuze relatie of juist gewoon plezier te hebben en contact te leggen. Ben je op zoek naar serieuzere relaties, dan zijn daar goede apps voor, zoals Lexa. Maar ook voor de wat meer casual contacten is er een app, zoals C-Dating.

Conclusie
Om kort te zijn: wij geloven dat op ieder potje een dekseltje past. Het is alleen de vraag waar je dat dekseltje vindt. Datingsites en -apps zijn een handige manier voor mensen – zeker diegenen die het wat lastiger vinden om contact te leggen – om iemand aan de haak te slaan. Het is zeker niet onmogelijk om de liefde van je leven te leren kennen via een app. Wij wensen je in ieder geval veel succes met je zoektocht naar een leuke knaap of een lief meisje.

Plaats een reactie