Ik zoek een               
Home » Dating tips » Hoe je zelf een Alpha Man kan worden + alle eigenschappen & tips

Hoe je zelf een Alpha Man kan worden + alle eigenschappen & tips

Hoe wordt je een alpha man?

Er valt zo enorm veel te vertellen over de Alpha Man, dat ik heb besloten om er een complete gids over te schrijven.

Voor veel mannen is het ook niet helemaal duidelijk wat nou een Alpha Man precies is en hoe JIJ zelf een Alpha Man kunt worden.

Omdat er dus nogal wat vraagtekens hangen om de Alpha Man, leg ik je in deze gids ALLES uit over de Alpha Man.

Van A tot Z!

Pas de informatie die ik jou in deze gids geef zelf toe op jouw leven, zodat ook JIJ een Alpha Man kunt worden. Alpha Mannen hebben altijd al een voorsprong als het gaat om vrouwen versieren.

Leiderschap is belangrijk bij een Alpha Man

Een belangrijke eigenschap van een Alpha Man is dat hij de eigenschap heeft om leiding te geven. Ik bedoel hier niet mee dat hij ergens de baas van is…

Nee,

Leiding geven is iets compleet anders dan de baas ergens over zijn. Een baas stuurt mensen aan om een opdracht te doen, vaak wordt hier dan tegenover een beloning ontvangen. Iemand kan geen ‘ja’ of ‘nee’ zeggen, want wat de baas wilt, moet gebeuren

Iemand die leiding geeft, probeert altijd het beste voor andere mensen te betekenen. Leiders sturen geen mensen aan dat ze iets moeten doen. Een leider vindt het belangrijk dat iedereen er mee eens is dat iets op een bepaalde manier gebeurt.

leiderschap

Iemand die leiderschap heeft denkt voor andere mensen. Sommige mensen vinden het namelijk lastig om iets te beslissen of een keuze te kunnen maken. Als de leider dan een keuze maakt waarvan hij denkt dat dat de beste keuze is voor iedereen, hoeven de volgers daar niet over na te denken.

Een Alpha Man zal altijd proberen een keuze te maken waar iedereen akkoord mee gaat, hij kiest dus niet alleen voor zichzelf.

Om de eigenschap ‘leiderschap’ onder de knie te krijgen, is het van belang dat je volgens de 3 treden van leiderschap te werk gaat:

 1. Leiderschap op het gebied van jezelf
 2. Contacten in de vorm van leiderschap
 3. Leiderschap op het gebied van groepen

Als je de bovenste treden (leiderschap op het gebied van jezelf) onder de knie hebt, kan je naar de volgende treden. Waarom je het op deze manier moet aanpakken, is omdat het te vaak voorkomt dat mannen bepaalde treden verwaarlozen. Daardoor zal iemand nooit de complete eigenschap ‘leiderschap’ beheersen.

Leiderschap op het gebied van jezelf

Als je niet eens jouw eigen leven kan leiden, hoe zou je dat dan wel voor anderen kunnen doen. Niemand zal jou als leider zien, als je niet je eigen leven beslist en onder controle hebt. Zorg ervoor dat je jezelf begint te leiden.

Een volger kan geen leider zijn, dus dat betekent dat een Alpha Man NOOIT zomaar meegaat met de rest. Hij analyseert eerst de voordelen en nadelen en baseert daar zijn keuze op. Het is belangrijk dat de keuze die je maakt, goed aansluit op jouw normen en waarden.

Zorg er dus eerst voor dat je zelf keuzes kan maken en dat jij jezelf kan leiden. Als andere mensen de keuzes in jouw leven bepalen, zal je geen Alpha Man worden. Voordat je naar de tweede treden van leiderschap toekan, is het essentieel dat je deze treden goed beheerst.

Contacten in de vorm van leiderschap

Als je eenmaal treden 1 van leiderschap onder controle hebt, is het tijd om over te gaan naar de tweede treden van leiderschap: leiderschap op het gebied van contacten.

Bij deze treden is het vooral belangrijk dat je ook leiding kan geven aan iemand anders. Nog niet aan een hele groep, maar gewoon aan één iemand.

Een echte Alpha Man maakt zelf plannen waarvan hij denkt dat dat het beste is voor jullie allebei. Als je alleen maar meegaat met de keuzes die een vrouw maakt, zal je nooit ‘leiderschap’ kunnen beheersen.

Er wordt nu ook vaak genoeg de fout gemaakt, dat een man tegen alle keuzes van een vrouw ingaat. Als jij vindt dat zij een goede keuze maakt, dan ondersteun je dat en ga je er niet tegen in. Vind jij nou dat een vrouw geen goede keuze maakt, dan is het aan jou om deze keuze te veranderen.

Als je vrouwen wilt versieren als Alpha Man is het belangrijk dat je goed de plus- en minpunten van een keuze naast elkaar legt. Zo kan je bepalen welke keuze nou de beste is voor jou en haar. Als je ervan bent overtuigd dat iets de beste keuze is voor jullie allebei, maak dan deze keuze en vraag niet nog eens om bevestiging…

Jij weet dat dit de beste keuze is, dus waarom zou je om bevestiging vragen? Het zorgt er alleen maar voor dat je minder als leider wordt gezien. Uiteindelijk kan door zoiets kleins, ook de aantrekkingskracht tussen jou en een vrouw minder worden.

alpha man in bed

Een Alpha Man is verantwoordelijk voor wat er gebeurt en zorgt ervoor dat de keuze aansluit bij de behoeften van haar. Als je leiderschap op het gebied van contacten onder de knie hebt, kan je verder gaan naar ‘leiderschap op het gebied van groepen’.

Leiderschap op het gebied van groepen

Leiderschap in groepen is de laatste treden van leiderschap. Hier gaat het erom dat jij de leiding neemt over een gehele groep. Mensen weten dat jij goed leiding kan geven en daarom kiezen ze jou als leider van de groep.

Het heeft geen zin om te gaan roepen dat jij de leider wilt zijn… Mensen willen dat een verantwoordelijk iemand de leiding neemt.

Een Alpha Man zal als leider van de groep worden gekozen, want hij voelt zichzelf verantwoordelijk voor de hele groep. Hij wilt het beste voor de HELE groep.

Ik gebruik expres hoofdletters voor het woord ‘hele’. Dit doe ik omdat een Alpha Man altijd aan iedereen van de groep moet denken. Als iemand iets anders wilt of niks durft te zeggen, dan besteed hij daar ook aandacht aan en zorgt hij er ook voor dat diegene tevreden wordt.

Het betekent dus niet dat je als leider altijd op de voorgrond moet treden. Sterker nog, het is een hele goede kwaliteit als Alpha Man om ook eens aan de mensen te denken die op de achtergrond staan… Hierdoor zal jij soms ook wat meer naar de achtergrond moeten komen, om iedereen tevreden te houden.

wat is een alpha man

Een Alpha Man respecteert mensen die met nieuwe ideeën of voorstellen komen. Ook hier geldt weer dat je goed de plus- en minpunten naast elkaar moet zetten om te kijken of het inderdaad een goed idee is. Als dat zo is kan je dit idee juist ondersteunen en aanmoedigen.

Tip: Krijg toegang tot mijn GRATIS ebook over aantrekkingskracht>>>

Een Alpha Man kent zijn grenzen

Een echte ‘Alfa’ stelt altijd duidelijke grenzen. Als hij iets niet oké vindt, dan geeft hij dat duidelijk aan. Dit betekent niet dat je meteen moet gaan schreeuwen of beginnen met schelden als er iemand over jouw grenzen heen gaat.

Dit zal absoluut niet werken (mensen zullen jouw waarschijnlijk een sukkel vinden), het is verstandiger om de rust te bewaren om duidelijk aan te geven dat je het ergens niet mee eens bent.

Mensen zullen je waarderen als je voor jezelf opkomt en duidelijke grenzen voor jezelf stelt. Niemand zal over een Alpha Man heenlopen, maar een Alpha Man zal ook over niemand heenlopen.

Een ‘Alfa’ heeft respect voor iedereen en behandelt mensen op een goede manier. Het is dus niet erg ‘Alfa’ om terug te gaan schreeuwen als je ergens niet mee eens bent. Daarnaast zullen sommige mensen jou niet eens begrijpen, omdat ze het probleem niet inzien.

Door uit te leggen wat het probleem is en waar jij niet mee eens bent, zal diegene jou ook kunnen begrijpen. Zo zorg je ervoor dat iemand begrip krijgt voor jouw keuze. Het gevolg van deze rustige manier benaderen, is dat niemand over jouw zelf gestelde grenzen zal gaan en niemand zal over jou heenlopen.

Voorbeeld

Als je houdt van vrouwen versieren, kan het soms leuk zijn om op date te gaan. Je hebt een vrouw leren kennen via een datingsite en jullie hebben een datum afgesproken voor een eerste date.

Je hebt met haar afgesproken dat ze om 7 uur bij een bepaald restaurant moet zijn. Jij bent er al wat eerder om nog een paar tips van ‘Leef succesvol’ door te nemen. 😉

Je hebt je haartjes gedaan, een mooie outfit aan en een goed reukende parfum in je nek gespoten. Plots wordt je om 5 over 7 door haar gebeld… Ze last het af, omdat haar zus ziek is en ze wilt graag voor haar zorgen.

date afgezegd

Jij hebt nu de keuze om:

 1. Heel fel te reageren en zeggen dat ze op mag rotten.
 2. Het te accepteren en naar huis toe te gaan.
 3. Eerlijk te zijn en te zeggen dat je het niet tof vindt dat ze het jou pas zo laat verteld.

Keuze 1 bereik je gegarandeerd niks mee en ze zal je alleen maar een eikel vinden. Bij keuze 2 laat je iemand over jou heen lopen, want ze gaat voorbij jouw grenzen maar je geeft het niet aan.

Een Alpha Man zal keuze 3 kiezen. Waarom? Je stelt je grenzen aan en je legt ook uit waarom je dit niet leuk vindt. Zij zal begrijpen waarom je haar actie te ver vindt gaan… Waarschijnlijk zal zij jou zo goed begrijpen dat ze een oplossing maakt voor deze nare situatie:

 • Ze zegt dat jij naar haar huis toe kan komen om samen voor haar zus te zorgen.
 • Jullie maken meteen een nieuwe afspraak voor de eerste date.
 • Ze maakt tijd vrij om alsnog die avond met jou te kunnen zijn.

Met alle 3 de opties ben je tevreden. Het is dus veel beter om jouw grenzen aan te geven en eerlijk ergens over zijn, dan iemand over je heen laten lopen of te fel reageren.

Het kan zo zijn dat sommige mensen waar je mee omgaat gewoon geen respect voor jou hebben, ze willen niet begrijpen waarom je ergens niet mee eens bent. Een echte Alpha Man zou afstand van deze persoon nemen en dit is dan ook de beste keuze.

Leestip: “15 Eerste date tips voor mannen

Een Alpha Man is zelf verantwoordelijk voor zijn eigen leven

Ben jij een man die zijn eigen leven bepaalt of wordt jouw leven bepaald? Een Alpha Man bepaalt altijd zijn eigen leven en voelt verantwoordelijkheid voor alles wat er in zijn leven gebeurt.

Veel mensen nemen een slachtoffer rol aan, omdat allemaal nare dingen naar hun toe gebeuren. Terwijl een Alpha Man juist het initiatief zal nemen om zijn leven beter te maken. Zoveel mensen nemen een slachtoffer rol aan en dat ze aan bepaalde dingen niks kunnen doen…

verantwoordelijkheid

Een Alpha Man gelooft dat iedereen zijn eigen leven kan bepalen.

 • Als jij arm bent geboren, werk hard tot je rijk bent.
 • Als jij geen vrouwen kunt versieren, werk constant aan jezelf een neem informatie in je op.
 • Ik ben geen Alpha Man, neem actie en werk eraan om een Alpha Man te worden.

Iedereen heeft een keus in het leven en welke keus je ook maakt, je hebt de keuze zelf gemaakt.

Wat ik je hiermee duidelijk wil maken, is dat je altijd je eigen leven in handen hebt. Je bent zelf verantwoordelijk voor hoe je door het leven gaat.

Een Alpha Man is hier van bewust en zal er ook alles aan doen om een doel te bereiken. Al is dit een vrouw versieren of meer inkomen krijgen. Teveel mensen spelen een slachtoffer rol en laten het leven, hun leven bepalen. Terwijl jij je eigen leven hoort te bepalen.

Zeg NOOIT meer dat je ergens niks aan kon doen, want ‘you could’. Elke keer als jij jezelf in een slachtoffer rol zet, moet je jezelf op je BEK slaan! Een Alpha Man zet zichzelf niet in de positie van een slachtoffer.

TAKE ACTION!

Alpha Mannen zullen NOOIT een belofte breken

Vertrouwen is zo belangrijk als je een Alpha Man wilt zijn. Als niemand je vertrouwt, is er 0% kans dat je een Alpha Man zou worden.

Je reputatie gaat er zo enorm van achteruit als je constant beloftes breekt. Niemand zal je meer geloven of serieus nemen. Het is juist belangrijk als ‘Alfa’ Man dat je serieus wordt genomen en dat mensen je geloven. Niemand zal JOU als leider kiezen als je niet te vertrouwen bent.

Misschien ken je wel een paar van die vrienden die constant te laat zijn. Uiteindelijk ga je er zelfs van uit dat ze een kwartier later komen. Je gelooft ze niet meer als ze zeggen dat ze er om een bepaald tijdstip zijn. Zulke kleine dingen, zoals te laat komen, kunnen ervoor zorgen dat mensen jou minder gaan vertrouwen.

Een vrouw zal je ook steeds minder gaan vertrouwen als je constant afspraken niet nakomt…

Daarnaast zijn wij mannen snel geneigd om beloftes te maken met vrouwen. Vaak kom je deze beloftes helemaal niet na. Het gevolg hiervan is dat zij jou niet meer vertrouwd en jouw beloftes niks meer waard zijn.

Een mooie eigenschap van een Alpha Man is juist dat hij altijd zijn beloftes en afspraken nakomt. Niet alleen op sociaal vlak, maar ook op individueel vlak.

Als hij afspraken met zichzelf maakt, dan doet een Alpha Man er alles aan om deze afspraken met zichzelf ook na te komen.

belofte breken

Hoeveel mannen zeggen elk jaar dat ze gaan stoppen met roken, maar diezelfde dag nog een sigaret opsteken? Hoeveel mannen zeggen elke maand dat ze meer willen sporten, maar elke dag op de bank hangen? Welk percentage mannen komen afspraken die ze met zichzelf maken niet na?

Door niet eens de afspraken die je met jezelf maakt te volbrengen, ga je uiteindelijk jezelf niet meer geloven. Je komt in een vicieuze cirkel… Je maakt een afspraak met jezelf, maar je komt deze afspraak niet na waardoor je jezelf minder vertrouwd. Als je nu een afspraak met jezelf maakt, weet je dat je jezelf niet vertrouwd waardoor je niet eens probeert om de afspraak na te komen.

Een regel die ik en vele Alpha Mannen gebruiken is: “Maak geen afspraken en beloftes als je ze niet kan nakomen”. Het is beter om ergens nee tegen te zeggen dan op het laatst de plannen te veranderen. Je zal zo alleen maar onbetrouwbaarder worden.

Een Alpha Man zal nooit zomaar een belofte maken. Hij maakt pas de belofte als hij 100% zeker weet dat hij deze ook kan nakomen.

Door beloftes na te komen krijg je kracht en wordt je iemand waar mensen op kunnen bouwen. Door beloftes niet na te komen wordt er kracht van je weggetrokken en zal je als onbetrouwbaar worden gezien door mensen.

Opgeven is voor een Alpha Man geen optie

De meeste miljonairs zijn ‘Alfa’. Ze hebben alle eigenschappen van een Alpha Man. Miljonair worden doe je namelijk niet zomaar. Een miljonair is constant bezig met zijn doelen te bereiken.

Misschien denk je wel dat sommige miljonairs gewoon geluk hebben gehad…

NEE!

Miljonairs weten dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor wat er in hun leven gebeurt. Ze hebben jaren gewerkt om uiteindelijk miljonair te worden. Dit ging met vallen en opstaan, maar toch hielden ze vol om dat ene doel te behalen, ‘rijk worden’.

Iedereen kan rijk worden… Een Alpha Man zal altijd weer opstaan om het doel te bereiken dat hij voor ogen heeft. Het maakt niet uit of dit nu te maken heeft met geld of vrouwen versieren, het komt op hetzelfde neer.

Als jij 1000 keer wordt afgewezen? Stop je dan, omdat je denkt dat je gewoon geen vrouwen kan versieren? Een Alpha Man zal dan dag en nacht bezig zijn om uiteindelijk wel goed te worden met vrouwen versieren.

doorzettingsvermogen alpha man

Kijk eens naar Trump… VIER bedrijven van Trump zijn failliet gegaan en toch is hij uiteindelijk president van Amerika geworden. Hij kon ook de moed laten zakken en een regular 9 tot 5 baantje kunnen zoeken. Hij weet dat als je een duidelijk doel voor ogen hebt dat je daarvoor moet gaan en dat het niet uitmaakt hoevaak je valt.

Je kan beter 100 keer vallen op het pad naar succes, dan 0 keer vallen op het verkeerde pad.

Zorg er dus voor dat je een duidelijk doel voor ogen hebt en dat je ook daadwerkelijk ACTIE onderneemt om dat doel te behalen. Zonder actie kom je nergens.

De doelen die we ons hoofd bedenken is onze innerlijke wereld, om deze doelen realiteit te laten worden moet de innerlijke wereld omgezet worden tot de buiten wereld. Het enige wat tussen de innerlijke en buiten wereld zit is, ACTIE!

Als je een echte Alpha Man wilt worden is het nodig dat je deze theorie in de praktijk toepast. Keer op keer, het maakt niet uit hoevaak het niet lukt of hoevaak je faalt, van fouten leer je waardoor je een steeds een betere Alpha Man wordt.

Zelfvertrouwen is van essentieel belang om een Alpha Man te worden

Om een echte Alpha Man te worden is het noodzakelijk dat je genoeg zelfvertrouwen hebt. Je moet weten wat jou kwaliteiten zijn en die ook met volle overtuiging toepassen.

Overal heb je zelfvertrouwen voor nodig. Zelfvertrouwen is de grond waarop je een huis kan bouwen. Zonder grond kan je ook geen huis bouwen.

meer zelfverzekerd

Simpele dingen die je meteen kan toepassen om er meer zelfverzekerd uit te zien:

 • Praat langzaam
 • Maak gebruik van pauzes als je aan het praten bent
 • Hoofd omhoog
 • Maak oogcontact
 • Schouders naar achteren
 • Rug recht
 • Benen op schouderbreedte

Onthoud dat een Alpha Man vol zelfvertrouwen zit en erg zelfverzekerd is.

Een Alpha Man uit eerlijk zijn mening

Als je een vrouw wilt versieren is het belangrijk dat je voor je eigen mening durft op te komen. Als jij sommige dingen anders wilt zien of het ergens niet mee eens bent dan mag je best wat tegengas geven.

Onderbouw wel altijd goed waarom je ergens niet mee eens bent of dat je het iets anders wilt zien.

Mannen vinden het juist wel makkelijk om nergens tegen in te gaan en altijd met de stroming mee te gaan. Ten eerste is dit mega onaantrekkelijk bij de vrouwen, want vrouwen houden wel van mannen die wat tegengas geven en die voor zichzelf opkomen. Daarnaast is het totaal niet ‘Alfa’ om overal in mee te gaan.

Door eerlijk jouw mening te uiten zorg je er ook voor dat mensen je veel meer zullen geloven. Mensen weten van je dat je direct bent en dan weten ze ook meteen waar ze aan toe zijn.

Vrouwen zullen jou geloven op je woord en zullen dat niet in twijfel trekken.

Op het begin kan het misschien niet fijn zijn om zoveel op te komen voor je eigen mening, maar later zal je zien dat deze manier van doen absoluut beter is dan altijd maar met de stroming mee te gaan. Mensen weten wat ze van jou moeten verwachten en mensen zullen je erg eerlijk vinden.

aardig

Het wordt alleen maar gewaardeerd als je eerlijk bent en je eigen mening naar buiten brengt. Misschien ken je de situatie wel dat iemand uit zijn mond stinkt. Veel mannen zullen er niks van zeggen, omdat ze bang zijn dat diegene het niet zal waarderen als je zegt dat hij uit zijn mond stinkt.

Maar hij zal het JUIST waarderen als je eerlijk tegen hem zegt dat hij uit zijn mond stinkt. Hij kan dan een kauwgompje nemen en dan is er niks aan de hand. Het zou voor hem veel erger zijn als hij  er pas laat achterkomt, waardoor iedereen waartegen hij heeft gepraat zijn stank uit zijn mond heeft geroken.

Een Alpha Man komt dus altijd voor zijn eigen mening op en is eerlijk. Soms is het nodig om als Alpha/Alfa Man kritiek te leveren. Uiteindelijk zal jij en je omgeving er alleen maar beter van worden.

In dit artikel heb jou verteld wat nou precies een Alpha Man is en welke eigenschappen hij heeft. Verder is er uitgelegd hoe JIJ ook een Alpha Man kan worden en waarom vrouwen zich zo aangetrokken voelen tot een Alpha Man. Ik hoop dat ik je genoeg informatie over de Alpha Man heb gegeven. Vergeet niet om actie te ondernemen! Alleen iets lezen zonder er daadwerkelijk wat mee te doen, heeft geen zin!

Wil je haar verliezen of juist inpakken?

Door op onderstaande link te klikken pak jij jouw date helemaal in.

JA, ik wil haar inpakken!

Plaats een reactie