Ik zoek een               
Home » Dating tips » Een eerste date? Dit zijn de 15 beste tips in 2023 voor mannen

Een eerste date? Dit zijn de 15 beste tips in 2023 voor mannen

Sta jij voor een eerste date met een leuke vrouw? Zo’n eerste date kan toch wel spannend en lastig zijn. Je kent haar nog niet zo goed, je weet niet goed wat je moet doen en je wilt er uiteindelijk toch een leuke eerste date van maken. Je komt niet voor niets op een artikel waar de beste eerste date tips voor mannen worden uitgelegd.

Ik snap dat je met deze struggles zit en dat je toch meer zekerheid wilt krijgen. Vroeger vond ik het ook altijd spannend en lastig om op een eerste date te gaan, er mocht niks misgaan. Je wilt allesbehalve de plank mislopen bij die ogenschijnlijke leuke vrouw.

In de loop van de jaren heb ik een heleboel over het daten geleerd. Ik weet precies hoe ik mijn eerste date in orde maak en ervoor zorg dat ze me leuk gaat vinden. Ik gebruik hier verschillende manieren voor.

Je bent niet voor niets op dit artikel “15 eerste date tips voor mannen” gekomen, jij vindt een eerste date lastig.

Zoek je nog een eerste date? Bekijk dan onze contactadvertenties.

Inhoudsopgave toon

Geniet van je eerste date

Ik wil dat meerdere mannen kunnen genieten van een goede eerste date. Daarom heb ik dit artikel geschreven waarin ik de beste eerste date tips voor mannen uitleg, zodat ook JIJ een perfecte eerste date kan ervaren

Alvorens we van start gaan moet jij er natuurlijk voor zorgen dat je er goed uitziet en een lekker geurtje op hebt.

Extra tip 1: Dit geurtje maakt vrouwen al geil voordat ze überhaupt maar één woord met je hebben gesproken > Klik hier!
Extra tip 2: Draag een sieraad, bijvoorbeeld een mooie armband of horloge.

Eerste date tips voor mannen

Wat vinden vrouwen aantrekkelijk bij mannen

Om te zorgen dat het een goede eerste date wordt, moet je snappen wat een man aantrekkelijk maakt voor een vrouw.

Er zijn een paar eigenschappen van een man die hem aantrekkelijk maken. Waarschijnlijk heb je zelf al een paar van deze geestelijke eigenschappen, maar probeer om al deze eigenschappen te hebben:

 • Zelfverzekerdheid
 • Kwetsbaarheid
 • Kalm
 • Leiding nemen
 • Doet wat hij wil

Dit zijn mannelijke eigenschappen en daar vallen vrouwen nou eenmaal op.

Aan al deze eigenschappen kan je werken. Je kan deze eigenschappen beter gaan beheersen. Eigenlijk hoort humor ook in dit lijstje, maar om aan je humor te werken is een extreem lastige opgave, maar ik denk niet dat er één man in de wereld is die niet van lachen houdt. Iedereen houdt namelijk van lachen.

Om terug te komen op het lijstje. Bij elke eigenschap ga ik je uitleggen waarom die eigenschap zo belangrijk is om als man aantrekkelijk gevonden te worden door vrouwen.

Ga niet dat lijstje in je hoofd drammen, want je moet deze eigenschappen oefenen zodat het allemaal vanzelf zal gaan en je niet meer over die eigenschappen hoeft na te denken.

Tip: Krijg toegang tot mijn GRATIS ebook over aantrekkingskracht>>>

Wees zelfverzekerd

Een man die zelfverzekerd is, weet wat hij wil en is tevreden met zichzelf.

Als iemand tevreden over zichzelf is, dan straalt hij dat uit. Een goede uitstraling gaat ook te paar met een zelfverzekerde houding. Zorg ervoor dat je een open houding aanneemt, vrouwen vinden mannen aantrekkelijk met zo’n houding.

Een zelfverzekerde man is niet arrogant. Arrogante mannen gaan alleen maar voor hunzelf, terwijl een zelfverzekerde man juist ook andere helpt en zijn principes nastreeft.

Als er wat misgaat op de date, maak dan gebruik van zelfspot en vertel dat je lomp bent. Je schuift het op jezelf en dat doen niet veel mannen. Als je wat op jezelf schuift dan laat je zien dat je zelfverzekerd bent en dat vinden vrouwen aantrekkelijk aan een man.

Stel je kwetsbaarheid op bij een eerste date

Laten zien hoe je je voelt over iets of durven om over iets uit te spreken is iets van vrouwen aantrekkelijk vinden aan een man. Vooral zelfverzekerde mannen laten hun kwetsbaarheid zien, omdat ze weten hoe ze ermee om moeten gaan.

Je stelt jezelf open. Als je haar bijvoorbeeld leuk vindt, dan moet je dat tegen haar zeggen. Je laat zien dat je het durft om je kwetsbaar op te stellen.

Probeer het, want vrouwen houden ervan om een gesprek te hebben met een man die erg stoer kan zijn, maar die zich tegelijkertijd ook aan zijn andere kant durft te laten zien.

kalme man

Straal kalmte en rust uit

Kalm zijn houdt in om de rust te bewaren. Je rust behouden in elke situatie kan lastig zijn, maar het is toch iets wat je moet beheersen.

Als je nerveus en gestrest bent voor de date, zal je misschien wel overal aan lopen friemelen of rare dingen doen. Vermijd dit en behoud je rust. Zo word de situatie voor jou en voor haar een stuk prettiger.

Raak niet in paniek, want de date hoeft niet snel achter de rug te zijn. Je hebt de tijd, dus gedraag je ook alsof je alle tijd van de wereld hebt, want zo lijkt het meer alsof je kalm bent.

Geef de leiding tijdens de eerste date

Een echte alpha man geeft ook de leiding. Je weet dat vrouwen, alpha mannen aantrekkelijk vinden.

Jij moet degene zijn die bepaalt waar jullie heen gaan. Als zelfverzekerde man hoor je niet te zeggen: “Kies jij maar waar we heen gaan”. Dit is een enorme afknapper, want ze heeft dan met een man te maken die niet eens de leiding kan nemen.

Beslis om naar bijvoorbeeld een leuk tentje te gaan en vertel dan tegen haar dat jullie daar heen gaan. Je bepaalt meteen waar de date plaatsvindt. Je kom zelfverzekerd over en je neemt de leiding.

Ik snap dat het goed is bedoeld om een voorstel te doen en om samen met haar te overleggen waar jullie heen gaan, maar het is niet erg mannelijk, want een vrouw wil simpelweg een man die de leiding kan nemen.

Leestip: “Hoe je zelf een Alpha man kan worden

Doe wat je wil en spreek je er voor uit

Je bent de baas in je eigen leven en jij hoort te bepalen wat er in jouw leven gebeurt. Als je ergens niet mee eens bent of je wilt dat iets niet gebeurt, zeg het, want zo laat je zien dat je vastberaden bent en weet wat je wil.

Het is erg mannelijk en aantrekkelijk als een man precies weet wat hij wilt. Als hij iets niet wil doen, dan doet hij het ook niet. Zo moet jij ook in het leven staan.

Je moet doen wat je zelf wilt en niemand anders hoort dat voor jou te beslissen.

Hoe kom je van eerste date stress af

Waarvoor is een eerste date bedoeld?

Ik kan je wel de beste eerste date tips voor mannen geven, maar als je niet weet waarvoor een eerste date is bedoeld, dan ga je niet erg ver komen en kunnen er vervelende dingen gebeuren. En dat is natuurlijk wat je wilt vermijden.

Een eerste date is er niet voor bedoeld om te zorgen dat jullie elkaar zo leuk mogelijk gaan vinden. Veel mannen denken nog dat ze alles uit de kast moeten halen en meteen all-in op haar moeten gaan.

Een eerste date is er juist voor bedoeld om elkaar beter te leren kennen en kijken of jullie bij elkaar passen. Tuurlijk wil je een goede indruk maken (ga ik het straks nog over hebben), maar als er sowieso geen klik is, heeft het geen zin om het alsnog proberen te redden.

Als je iemand aantrekkelijk vindt, heb je al snel de neiging om ervoor te zorgen dat zij jou leuk gaat vinden en in jou geïnteresseerd raakt. Bedenk dan voortaan waarom je dit wilt hebben.

Als zij dan geïnteresseerd in jou is, maar de interesse is niet wederzijds. Wat heb je er dan aan? Zij vindt jou leuk, maar jij haar niet. Je wijst haar uiteindelijk af of je gebruikt haar alleen voor seks. Je zorgt er zo alleen maar voor dat je een vrouw met een naar gevoel laat rondlopen omdat je haar hebt afgewezen. Dit voor jullie beiden niet leuk.

Dus wacht altijd rustig af en kijk of je een klik voelt. Is die klik er? Dan kan je verder gaan en zorgen dat ze daadwerkelijk echt geïnteresseerd in je raakt. Voel je die klik niet? Stop er dan mee, want als je er dan mee verder gaat, zorgt het uiteindelijk alleen maar voor vervelende situaties.

Denk op een andere manier

Sommige mannen denken dat ze een hopeloos geval zijn op het gebied van vrouwen versieren en daten. Ze denken dat ze het maar moeten afwachten en dat misschien opeens de ware voor hun staat.

Je kan zelf hopelijk ook wel bedenken dat dit niet gaat gebeuren.

Omdat ze denken dat ze een hopeloos geval zijn en niet geboren zijn met de dating skills, dat het nooit zal lukken om een goede date te hebben. Onthoud dan dat niemand is geboren met een school diploma, maar als je er lang genoeg en hard voor werkt dat iedereen die zou kunnen behalen.

Zo werkt het ook met het daten. Je moet niet denken in problemen, maar juist in uitdagingen. Als jij nu niet zo goed bent in daten. Oefen dan op het daten en zie het als een challenge om je vaardigheden te verbeteren. Want om niks te doen omdat je denkt dat je een hopeloos geval bent, dat schiet ook niet op.

Verander je mindset!

Wees een gentleman

Wat valt er nou onder het zijn van een gentleman? Neem op de eerste date een Kapstok” target=”_blank” rel=”noreferrer noopener”>kapstok.

eerste ontmoeting date

Je helpt een vrouw vooral. Ook met de simpelste dingen kan je helpen. De standaard dingen om te doen zijn bijvoorbeeld de deur openhouden of haar stoel aanschuiven.

Je laat een vrouw op haar gemak voelen.

Als zij aan het woord is, moet je er niet doorheen praten. Het is ten eerste onbeleefd, maar je laat hierdoor zien dat je niet echt geïnteresseerd bent in haar verhaal. Misschien ben je dat wel, maar door er doorheen te praten lijkt dit van niet.

De basis dingetjes van het zijn van een gentleman zijn erg simpel. Ze zijn standaard, maar je moet ze wel weten:

 • Je helpt de dame
 • Je brengt haar veilig thuis
 • De man betaald de eerste date

De man betaald de eerste date

Ja, een man hoort te betalen op een eerste date. Het hoeft helemaal niet zoveel te zijn. Je date kan ook 2 kopjes koffie zijn en hoef je dus maar 6 euro te betalen.

Bijna iedereen die dit leest kan dit bedrag wel lijden.

Betaal de eerste date als zij hier in toezegt.

Waarom moet een man betalen op de eerste date?

Als een man niet betaald zal dit door een vrouw als afwijzing gezien worden. Door te betalen laat je namelijk zien dat je het leuk vond en dat je daarom er wat voor over hebt. Het is een extra bevestiging voor haar. Zij zal waarschijnlijk bij de volgende afspraak betalen.

Je kan het natuurlijk ook andersom gebruiken. Als de eerste date minder leuk was dan verwacht en je ziet haar toch niet zitten, zeg dan dat je de rekening wilt delen. Zij zal ook al snel begrijpen dat je geen behoefte hebt aan een 2e date.

Als je het een geslaagde date vond en je wilt de gehele rekening betalen, maar ze zegt opeens dat ze ook haar steentje wilt bijdragen en de helft wilt betalen. Zeg dan nog één keer dat jij het graag wilt betalen, als ze er echt op staat dan split je. Je zegt dan direct dat jij de volgende date volledig voor je rekening neemt. Hiermee zal ze altijd instemmen.

Het is altijd wel handig om een dure date te delen, omdat jullie beiden dan laten zien dat jullie wat voor elkaar over hebben. Ook zou het zonde zijn als het uiteindelijk niks wordt en je bent erg veel geld kwijt.

Lichaamstaal van een man

Als je met iemand praat, let je automatisch op iemands lichaamstaal. Je let op hoe diegene staat en of die gebaren gebruikt, noem maar op.

Door een goede lichaamstaal zal je relaxter overkomen en minder gestrest lijken. Je kan ervoor zorgen dat je lichaamstaal als man beter wordt door alleen te weten hoe en waar je moet gaan zitten.

Positioneren op de eerste date

Ga niet tegenover elkaar zitten!

Hoe vaak ik dit nog moet uitleggen. Veel mannen blijven de sollicitatie setting aanhouden, namelijk tegenover elkaar zitten met een tafeltje ertussen. Dit is een erg slechte positionering.

Man en vrouw praten met elkaar op de eerste date

Ga naast elkaar zitten, want zo hoef je elkaar niet telkens aan te kijken, dus wordt de date meer ontspannen.

Andere voordelen van naast elkaar zitten in plaats van tegenover elkaar:

 • Je kan haar gemakkelijk aanraken en bijvoorbeeld een arm om haar heen slaan.
 • Jullie kijken beide dezelfde richting op, dus als je wat opvalt wat je ziet kunnen jullie het daarover met elkaar hebben.
 • Een stilte hoeft niet ongemakkelijk te zijn als je naast elkaar zit.
 • Je kan makkelijker zitten op de manier hoe jij het wilt, omdat ze niet de hele tijd naar je houding gaat kijken.

Dus zorg er in ieder geval voor dat jullie naast elkaar gaan zitten en niet tegenover elkaar, want naast elkaar zitten heeft een stuk meer voordelen.

Laat je telefoon op de eerste date geen enkele keer zien

Je krijgt een berichtje van een vriend van je. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk dat berichtje bekijken en erop reageren. Ik herken het. Ik kijk ook altijd zo snel mogelijk op me telefoon als ik een bericht krijgt, maar je kijkt NIET op je telefoon tijdens de eerste date!

Thuis als je in je eentje op de bank aan het hangen bent kan je zo vaak op je telefoon kijken als je wilt, maar op een eerste date moet je dit niet doen. Het op je telefoon kijken bij een eerste date is namelijk een enorme afknapper.

Eerste date met een vrouw

Zorg gewoon dat je je mobiel op stil hebt staan tijdens de date, zodat je niet steeds op je telefoon gaat kijken. Als je wel telkens op je telefoon zou kijken, zal je erg ongeïnteresseerd overkomen en dat wil je natuurlijk niet.

De wereld gaat niet ten onder als je even niet tijdens de date op je telefoon kijkt en dat je op al die berichtjes 2 uurtjes later reageerd.

Zelf vind je het toch ook irritant als je in gesprek bent met iemand en diegene gaat op zijn telefoon kijken. Het lijkt net alsof diegene dan niet naar je luistert en niet boeit wat je zegt.

Dus stop die telefoon weg en zet hem op stil. Dan heb je daar ook geen last meer van.

Goede eerste indruk maken

Je hebt maar kort om een goede eerste indruk te geven aan haar. Je hebt ongeveer 10 minuten om te zorgen dat ze een goede eerste indruk van jou heeft kunnen maken.

Een eerste indruk vergeet nooit iemand, daarom is een EERSTE date zo belangrijk en geef ik jou de beste eerste date tips voor mannen. Ze zal die eerste indruk niet vergeten, dus zorg ervoor dat die goed is.

Tuurlijk, je moet gewoon jezelf zijn en niet de eerste 10 minuten als een een enorm stoere man gaan gedragen, maar je kan wel een paar dingen doen om ervoor te zorgen dat je je eerste indruk beter kan maken.

Wees op tijd bij de date

Ik zei het net al, je hebt maar kort de tijd om een goede eerste indruk te maken. Benut die tijd dan goed en zorg ervoor dat er in die eerste 10 minuten ook niks misgaat.

eerste indruk date

Als je te laat op de date verschijnt dan kom je overhaast en uitgeput op de date aan en dan moet je ook nog gaan zoeken waar ze zit. Als je dan eenmaal zit, moet je jezelf ook nog verontschuldigen dat je te laat bent en moet je weer een goede smoes verzinnen. Het levert alleen maar stress op.

Je kan deze stress gemakkelijk uit de weg helpen door gewoon ruim van te voren weg van huis te gaan en op tijd op de date te arriveren. Je kan beter veel te vroeg zijn en dat je dan bijvoorbeeld alvast een drankje doet, dan dat je ietsjes te laat aankomt en dat je date er al is.

Doe wat aan je uiterlijk

Je kan er lastig wat aan doen om opeens knapper te zijn, want wij mannen gebruiken geen make-up. Maar je kan er toch voor zorgen dat je er wel beter uitziet dan normaal en dat is ook nog eens heel simpel en basic.

Denk trouwens alsjeblieft niet dat je er slecht uitziet, want ze is niet voor niets me jou op date gegaan. Ze is sowieso al aangetrokken door jouw uiterlijk.

Vrouwen knappen af op een onverzorgde verschijning. Je kan dit natuurlijk gemakkelijk oplossen:

 • Slaap voldoende
 • Knip je nagels en maak eronder schoon
 • Neem een normaal kapsel
 • Haal de haren die er niet horen weg
 • Zorg voor een goede outfit op de eerste date

3 tips van Emma’s Peepshow

Wat is een goede outfit op de eerste date?

Het kan niet zo zijn dat je elke eerste date dezelfde outfit aan hebt.

Waarom niet?

Omdat je niet elke date hetzelfde zal doen. De ene keer ga je alleen voor een koffie, de andere keer voor uit eten en de andere keer weer voor een wat sportievere activiteit. Pas je outfit hier op aan.

Als je bijvoorbeeld alleen voor een kopje koffie gaat, kleed je dan niet alsof het allemaal zo netjes moet. Kies voor deze eerste date een oufit dat gewoon casual is en waar jij je fijn in voelt.

Zorg voor een strakke outfit op de eerste date

Ga je nou chique uit eten, kleed je dan ook wat chiquer. Een witte blouse valt dan erg in de smaak bij de vrouwen. Het is netjes maar ook niet te overdreven.

Bij een sportievere activiteit moet je je echt puur kleden op wat je gaat doen.

Dus er is geen basisregel wat voor outfit je aan moet hebben op de eerste date. Kleed je op de activiteit dat jullie gaan doen. Zorg er ook voor dat je je wel fijn voelt in je outfit, want anders krijg je ook weer onbewust een verkeerde utistraling.

Vrouwen letten het meest op de uitstraling van een man

Het gaat bij vrouwen er vooral om wat de uitstraling is van de man. Heb je al dagen weinig geslapen en heb je eigenlijk niet zo zin in de date? Vrouwen merken dat op en dat zijn minpunten op de eerste date.

Voel je goed en heb zin in de date? Dan zal je dit ook uitstralen.

Een vrouw voelt je eerder aangetrokken tot een man met een goede lichaamstaal, zelfvertrouwen en houding dan een man met alleen goed uiterlijk.

Wees dus kalm en zorg ervoor dat je zin hebt in de date. Ik ga er straks dieper op in hoe jij meer zin krijgt in de eerste date.

Voorbereiding voor de eerste date

Je ben al heel goed bezig met de voorbereiding voor je eerste date door dit artikel te lezen (15 eerste date tips voor mannen), maar met alleen dit artikel lezen red je het niet. Je moet namelijk zelf de date leuk maken, ik kan dat niet voor je doen. Ik geef jou alleen de beste eerste date tips voor mannen en hoop je hiermee te helpen.

Je kan natuurlijk een zwart gat inspringen en heel die eerste date zonder voorbereiding op je af laten komen, maar waarschijnlijk zal dat dan een zware eerste date worden.

Je kan eigenlijk niet een goede eerste date hebben zonder eeen beetje voorbereiding te treffen.

Door voorbereiding voor de eerste date te doen, zal je ook merken dat je veel relaxter en met minder stress naar de eerste date toegaat. Je gaat ook zelfverzekerder naar de date toe, waardoor je ook met meer zelfvertrouwen overkomt op de date.

Maak je hoofd leeg

Het kan erg helpen om je hoofd leeg te maken voordat je op de eerste date gaat.

Hoe kan je dit nou makkelijk doen?

Ga van te voren even sporten en ga je hobby beoefenen. Je maakt zo je hoofd leeg en wordt je meer ontspannen. Tijdens het sporten of je hobby beoefenen denk je namelijk niet erg veel aan de date. Je hebt daardoor minder stress voor de eerste date en zal je dus minder nerveus overkomen op de date.

Voorbereiding eerste date

Je moet natuurlijk niet vlak voor de date nog even gaan sporten, want dan kom je daar helemaal bezweet aan. Zorg er voor dat je genoeg tijd hebt tussen het sporten en de date en dat je dus nog genoeg tijd hebt om nog even te douchen en je op te frissen.

Kom alvast in de sociale flow

Voor sommige mannen kan het best lastig zijn om zich comfortabel te voelen bij een gesprek voeren met een ‘vreemde’. Je date is geen vreemde, maar je kent haar nog niet zo goed.

Een goede voorbereiding voor je eerste date is dan om voor de date nog even een praatje te maken met je beste vriend. Het kan ook gewoon via de telefoon, maar zo kom je al een beetje in de flow van een gesprek voeren en sociaal zijn.

Je kan ook als je richting de date gaat, een paar onbekende vrouwen aanspreken op straat en een kort gesprekje met diegene voeren. Je zorgt er dan voor dat je de eerste paar minuten van de date minder spannend gaat vinden, omdat je daarvoor echte vreemden hebt aangesproken op straat en dan moet de date een makkie zijn.

Weet wat over de plek waar de eerste date plaats zal vinden

Ben minimaal 1 keer naar de plek geweest waar de eerste date plaats zal vinden. Je kan natuurlijk ook een eerste date thuis doen, maar het komt vaker voor dat de eerste date ergens anders is dan in je huis.

Je moet minimaal 1 keer naar die plek gaan, omdat je dan weet hoe het daar aan toe gaat. Misschien is het daar helemaal niet gezellig en kan je beter een ander cafeetje uitzoeken bijvoorbeeld.

plek voor een eerste date

Dingen waar je op moet letten bij de plek waar de eerste date zal plaatsvinden:

 • Ziet het er gezellig uit
 • Weet de beste plekjes
 • Moet je aan de bar bestellen of komt er een serveerster naar je toe
 • De openingstijden

Het zijn allemaal kleine dingetjes die handig zijn om te weten van de plek waar de eerste date zal plaatsvinden.

Het zal natuurlijk knullig zijn als je de hele tijd met je date aan het wachten bent op de serveerster terwijl je zelf naar de bar moet lopen om te bestellen. Dus zorg ervoor dat je weet waar je naartoe gaat en hoe het daar aan toe gaat.

Noem het geen date

Waarom zou je het geen date noemen? Het is toch een date?

Ja het is een date, maar als iemand je op date vraagt, wordt deze vraag meteen als erg groot gezien.

Je kan beter aan haar vragen of ze een keer zin heeft om een kopje koffie met jou te gaan drinken. Het is een date, maar het komt als je het vraagt niet zo over.

hoe vraag je iemand om op een eerste date te gaan

Er is niks ergs of bijzonders aan een kopje koffie drinken. De meeste vrouwen zouden hier bijna altijd ‘ja’op zeggen, tenzij ze je haat, maar daar ga ik nu even niet van uit.

Als je aan een vrouw vraagt of ze met je op date wil, zal ze hier een stuk langer over na moeten denken en zal het antwoord hierop vaker ‘nee’ zijn, dan als je vraagt om gezellig een kopje koffie te drinken.

Dit komt omdat een kopje koffie drinken met iemand niks bijzonders en niks spannends is. Het is heel normaal om met iemand even een koffie te drinken. Daarom zal ze sneller ‘ja’zeggen. Nu denk je misschien dat een eerste date juist speciaal moet zijn.

Nee hoor, zoals ik al eerder heb verteld is een eerste date juist bedoeld om ervoor te zorgen dat jullie elkaar beter leren kennen en dat je een goede eerste indruk kan maken.

Wat te doen op een eerste date?

Wat te doen op een eerste date?

Ik ga niet voor jou bepalen wat JIJ moet doen op een eerste date. Ik kan je daarentegen wel helpen om wat uit te zoeken wat je kan doen op een eerste date.

Voor iedereen is het anders wat diegene leuk vindt om te doen op een eerste date. De ene houdt meer van sportief en de ander houdt meer van een wat relaxe date.

De beste eerste date tips voor mannen die ik je kan geven als je geen goed idee hebt wat je nou gaat doen met je eerste date zijn:

 • Kies iets uit waar jij plezier in hebt
 • Zorg dat de date beweeglijk is
 • Neem haar mee in je leven

Op deze 3 punten moet je dus letten als je iets gaat uitzoeken om te doen op de eerste date. Ik zal je een voorbeeld geven:

Stel jij houdt ervan om elk weekend ‘savonds in de kroeg een drankje te doen met je vrienden. Je hebt een paar standaard kroegen waar je altijd heen gaat. Kroeg 1, kroeg 2 en kroeg 3.

wat te doen op een eerste date

Het is nu een origineel idee voor een eerste date om al deze kroegen langs te gaan met haar. Alle 3 de punten zullen in dit idee verwerkt zijn.

Heb plezier in de eerste date

Jij zal er plezier in hebben, want je vindt het ook altijd leuk om samen met je vrienden in de kroeg te hangen, dus het zal ook leuk zijn om met je date in de kroeg te zitten.

Een bewegelijke eerste date

Het is beweeglijk, want je gaat alle 3 de kroegen langs wat ervoor zorgt dat er altijd wel wat nieuws gebeurt. Ze komt namelijk steeds in een nieuwe kroeg en tussen de ene kroeg en de ander zijn jullie telkens aan het lopen wat de date weer tot rust brengt. Er al dus eigenlijk nooit een ongemakkelijk moment ontstaan, omdat jullie altijd wel wat aan het doen zijn.

Neem haar mee in je eigen leven

Je neemt haar bij dit idee ook mee in je leven, want je gaat elk weekend wel een keer naar de kroeg met je vrienden. Zo laat je dus zien waar je het naar je zin hebt en wat je daadwerkelijk leuk vindt. Je laat een stukje van jezelf zien. Een vrouw waardeert dit en zal dus meer aangetrokken tot je zijn.

Als je dus een aan het bedenken bent wat je kan doen op een eerste date, neem die 3 punten mee in het uitzoeken wat je gaat doen op de eerste date.

Hoezo moet je NIET naar de bioscoop op een eerste date?

Je hoort verhalen dat de eerste date naar de bioscoop juist een origineel eerste date idee is en van andere hoor je weer dat dit weer een heel slecht eerste date idee is. Ik zal je vertellen, naar de bioscoop gaan als date is niet een heel goed plan.

Waarom is naar de bioscoop gaan een slecht eerste date idee?

Ik heb hierboven 3 punten benoemt waar een eerste date idee aan moet voldoen. Weet je ze nog?

 • Kies iets uit waar jij plezier in hebt
 • Zorg dat de date beweeglijk is
 • Neem haar mee in je leven

Laten we met deze 3 punten een bioscoopdate onder de loop nemen. 2 Punten kunnen goed zijn, namelijk dat je er plezier in hebt om naar de bioscoop te gaan en als je vaak naar de bioscoop gaat, kan je haar een beetje meenemen in je leven.

Maar,

Het punt dat een date beweeglijk moet zijn, komt totaal niet in een bioscoopdate voor.

Wat gebeurt er nou op een eerste date naar de bioscoop?

Wat er namelijk gebeurt op een date naar de bioscoop is, je spreekt af op een centrale plek en de eerste ontmoeting van de date staat. Na de ontmoeting moeten jullie even lopen naar bioscoop. Als de film begint met draaien, zeggen jullie geen woord meer tegen elkaar, er gebeurt ook niks. Het enige wat er gebeurt is het draaien van de film.

eerste date bioscoop

Er gebeurt dus niks tijdens de date en jullie kunnen ook niet met elkaar praten. Zoals ik al eerder heb gezegd is een eerste date ervoor dat jullie elkaar beter kunnen leren kennen. Nou, met niet tegen elkaar kunnen praten kom je dus niet zo ver.

Na de film, praten jullie na over de film en gaat ze alweer naar huis. Dus de woorden die gezegd zijn, gingen over de film. Jullie hebben elkaar helemaal niet beter leren kennen. En het beter leren kennen is nou het hele idee van een eerste date.

Bij afscheid probeer je haar nog een kus of zoen te geven, maar dat gaat allemaal te snel voor haar omdat ze je nog niet goed kent. LOGISCH! Het is helemaal niet lastig om een zoen te scoren op een eerste date, maar dan moet je er wel voor zorgen dat ze je al wat beter kent en dat gebeurt niet als je haar op eerste date neemt naar de bioscoop.

Daarom is een eerste date naar de bioscoop zo slecht en is dit absoluut een slecht idee om op een eerste date te doen.

Wat moet ik zeggen op de eerste date?

Een erg veel gestelde vraag is: “Wat moet ik nou zeggen op de eerste date?”. Dit is helemaal niet zo gek, want het kan best lastig zijn om een gesprek niet stil te laten vallen.

Maar,

Al een gesprek stil valt, hoeft dat niet perse slecht te zijn. Je moet gewoon niet nadenken over wat je wilt gaan zeggen. Het zorgt er alleen maar voor dat je meer stress krijgt voor de date en dat wil je niet.

Ik ga je nu een aantal date tips geven over hoe je nou een gesprek moet voeren op de eerste date.

Soms zijn stiltes goed

Nu denk je van, huh? Ik dacht altijd dat een gesprek op de eerste date nooit mocht stilvallen. Dit is onzin!

Het moet natuurlijk niet te vaak gebeuren dat het ongemakkelijk wordt, maar soms een stilte zorgt juist voor extra spanning. Jullie krijgen in zo’n stilte beter oogcontact wat de spanning weer laat groeien.

En spanning is goed, want dan voelt ze haar meer aangetrokken tot jou. Wees die man die het oogcontact nog net even langer vasthoudt dan hoort. Je zorgt er zo voor dat je seksuele spanning opbouwt. Dat wil je natuurlijk, want zo kan je haar uiteindelijk op de eerste date zoenen.

Je hoeft dus helemaal niet heel de date vol te praten. Sterker nog, het is juist beter als er soms even een stilte komt waar de spanning stijgt.

Je moet het zien alsof je naar een stilte toewerkt. Je praat naar een stilte toe, want in de stilte komt er spanning en in het praten niet zo. Dus werk naar die stiltes toe.

man stilte

Laat niet alleen haar of jou praten

Een gesprek op een eerste date moet van twee kanten komen. Gebeurt dit niet dan wordt het gesprek eenzijdig en wordt het voor de ander erg irritant en saai. Als het gesprek ook eenzijdig is leer je de ander niet kennen of erg weinig.

Er moet dus balans zijn tussen jij aan het woord, zij aan het woord en de stiltes. Wees niet degene die constant aan het woord is en dat het onmogelijk voor haar is om tussen jouw gebrabbel te komen.

Ten eerste zal jij niks van haar te weten komen en ten tweede zal deze eerste date voor haar ook erg saai zijn. Het enige wat zij hoort is een soort casettebandje die constant blijft doorpraten. En dan moet ze ook nog geïnteresseerd lijken.

Je snapt ook wel dat dit niet leuk is voor haar en uiteindelijk ook niet voor jou, want zij heeft dan geen zin in een vervolgdate, dus dat wordt dan niks tussen jullie.

Laat haar ook eens praten en praat niet alleen maar over jezelf.

Doe actief in het gesprek mee

Ik heb je net verteld waarom niet alleen jij aan het woord moet zijn. Laat haar ook aan het woord zodat het echt een gesprek wordt. Luister goed naar wat ze zegt.

Het meest belangrijke van een gesprek is het luisteren. Waarom? Anders kan je niet dieper op een onderwerp ingaan.

Luister goed naar de dingen waar je op kan doorvragen, zo wordt het gesprek interessanter omdat het gesprek dan niet te oppervlakkig wordt. Je kan overal op doorvragen, maar zorg er wel voor dat de date leuk blijft en het over een leuk onderwerp blijft gaan.

Je mag haar best eens onderbreken om over iets specifieks dat ze verteld heeft door te vragen. Zo laat je zien dat je naar haar luisterd en dat je echt geboeit bent in haar verhaal.

Gedeelde interesses

Gedeelde interesses zorgt voor een betere band met elkaar en dat je meer aangetrokken tot elkaar voelt.

Als je dus samen dezelfde interesses deelt zorgt dit ervoor dat ze sneller tot jou aangetrokken is. Je moet nu niet gaan verzinnen dat je bijvoorbeeld opeens op dansen zit, omdat zij er toevallig op zit, maar als er toevallig een interesse is die jullie beiden leuk vinden, laat het weten.

Het is leuk als je dezelfde hobby’s en interesses hebt, want zo kan je ook een idee voor de 2e date verzinnen.

Stel jullie houden beide van bakken… Ga dan voor de 2e date een taart in jouw huis maken, zo is ze al in je huis en zal ze zich veilig voelen in je huis en het is leuk en gezellig omdat jullie beide van bakken houden.

Hoe kom je niet in friendzone?

Veel mannen vinden het nog lastig om niet in de friendzone te belanden. Je denkt dat je haar aan de haak hebt geslagen, maar ze ziet jou gewoon als maatje terwijl jij meer dan dat in haar ziet.

Hoe komt een man in de friendzone?

Geef haar een vertrouwd gevoel

Een man komt in de friendzone als die niet goed zelf kan bepalen wat hij wilt en niets durft. Als een man niet durft om voor zichzelf op te staan, dan is hij niet mannelijk. Een man moet weten wat hij wil en moet de leiding geven. Als hij dat niet doet dan wordt hij het gay vriendje van haar. Dat wil je toch niet?

Je moet durven om voor jezelf op te komen en niet alles doen wat er van je wordt gevraagd. Je moet doen wat je zelf wilt.

Wees ook niet altijd die lieve jongen. Durf eens om een seksuele opmerking te maken of haar te plagen. Vrouwen houden van mannen die dit durven en mannen die haar plagen. Ze hoeft namelijk geen man die constant als een hondje achter haar aan loopt.

Een man moet vol van zichzelf zijn en zijn eigen richting kiezen. Als hij ergens niet mee eens is laat hij dat weten.

Dan ben je een echte man, want anders wordt je het beste maatje van haar omdat je toch alles doet wat ze zegt.

De beste eerste date tip voor mannen

De beste eerste date tip voor mannen is…

Wees jezelf!

Je moet de eerste date het beste van jezelf laten zien, maar je moet er wel voor zorgen dat je jezelf blijft. Je moet bijvoorbeeld niet gaan doen alsof je heel stoer bent als je dat helemaal niet bent.

Misschien vinden sommige meiden stoere mannen heel leuk en je gaat je dus ook stoer gedragen.

Maar,

Als je altijd bij haar stoer moet doen terwijl je dat niet bent, schiet je daar daadwerkelijk wat mee op? Je moet je dus telkens anders voor doen dan dat je daadwerkelijk bent. Ik zal daar zelf helemaal gek van worden en ik denk iedere man wel.

Wees gewoon jezelf want daar kom je het verst mee. Ziet ze je niet zitten zoals je bent, laat haar dan gaan. Je weet dan in iedergeval dat zij niet bij jou past. No big deal.

Er zwemmen genoeg vissen in de zee en er zal vast wel een paar tussen zitten die jou leuk vinden om hoe je bent. Het is veel fijner om jezelf bij iemand te zijn dan telkens zich voordoen als iemand anders. Je kan je zo ook veel meer openstellen waardoor ze meer aangetrokken tot je zal zijn.

Dus uiteindelijk zullen er meer vrouwen jou leuk vinden als je jezelf blijft in plaats van dat je je anders voor gaat doen.

Spreek niet gelijk een vervolgdate af

Kan je niet wachten om alvast een vervolgdate in te plannen? Wacht dan nog even, want je moet niet gelijk een vervolgdate afspreken. Toch zie ik dit veel mannen doen.

Als je gelijk op de eerste date een vervolgdate gaat afspreken, dan kom je erg claimerig en onzeker over, want je wilt persé NU zekerheid of er een vervolgdate aankomt. Je kan hier beter even mee wachten tot de eerste date is ingezakt bij haar.

Zij moet eerst kijken wat ze nou van de eerste date met jou vond en of je nog van je laat horen na de eerste date. Het hangt van zoveel factoren af of ze een tweede date met je wilt. Maar als je een 2e date al inplant als de eerste date nog niet voorbij is, dan heeft ze nog niet goed kunnen nadenken wat ze nou precies wil. Je zet haar onder druk.

En onder druk zetten moet je niet bij een vrouw doen want daar houden ze niet zo van.

Dus laat haar rustig thuis even goed over de eerste date nadenken en kom later pas met het idee om op een vervolgdate te gaan. Als het een leuke date was, moet je er maar gewoon op vertrouwen dat ze ook wel zin heeft in een vervolgdate.

na de eerste date

Na de eerste date

Stuur haar een berichtje dat je de date leuk vond als je thuis bent na de eerste date. Het geeft haar ook een fijn gevoel dat je haar een bevestiging geeft dat je het gezellig met haar heb gehad.

Ze zal jou nu ook een berichtje sturen waarin ze verteld hoe zij de eerste date heeft ervaren. Je weet dan meteen waar je staat en of je verder met haar wilt gaan. Ga ik wel van uit! 😉

Zoals ik al eerder zei moet je nog even wachten met het vragen van een vervolgdate. Doe dit pas de volgende dag.

Wees wel eerlijk tegen haar, vond je de eerste date niks? Vertel het haar. Wil je haar alleen voor seks? Vertel het haar. Je moet haar niet misleiden en uiteindelijk haar teleurgesteld achterlaten. Een echte man moet ook eerlijk zijn, dus wees dat.

Het zal ten eerste lastig zijn om met haar vol te houden als je haar alleen voor seks wilt, terwijl zij meer dan dat wilt (relatie). Ten tweede wil je niet bekend staan als die ene f*ckboy van de stad, want dan zal je nooit een serieuze vrouw vinden. Je zal dan alleen maar vrouwen naar je toe trekken die alleen uit zijn op seks.

Het kan natuurlijk zo zijn dat je dat ook alleen wilt, maar dat moet je uiteindelijk zelf weten.

Vind je het moeilijk wat je haar moet sturen? Of ben je juist bang dat je haar gaat verliezen omdat je denkt dat de gespreksstof op is? Neem dan hieronder een kijkje, met deze tools zul jij haar absoluut niet gaan verliezen.

Wil je haar verliezen of juist inpakken?

Door op onderstaande link te klikken pak jij jouw eerste date helemaal in.

JA, ik wil haar inpakken!

Dit waren de 15 beste eerste date tips voor mannen met extra uitleg erbij. Ik hoop dat je nu goed weet hoe je ervoor zorgt dat jouw eerste date een succes zal zijn.

Plaats een reactie