Ik zoek een               
Home » Dating tips » De Beste Datingsites in Nederland (2024). Voor Jong en Oud!

De Beste Datingsites in Nederland (2024). Voor Jong en Oud!

Wat zijn de beste datingsites in Nederland?

Het ligt er natuurlijk maar net aan wat je wilt, wie je bent, hoe oud je bent.

Ben jij op zoek naar een serieuze relatie, een onenightstand of opzoek naar het vergroten van jouw netwerk?

Gegarandeerd dat voor iedereen een van onderstaande datingsites geschikt is, ik zocht het voor jullie uit en ging er mee aan de slag.

Onthoud goed dat traditionele datingsites een beter effect hebben dan apps zoals Tinder. Als jij Tinder of Hot or Not kotsbeu bent, ben jij hier aan het goede adres.

Succes gegarandeerd, hieronder vergelijken wij de 8 beste datingsites in Nederland. Om het eenvoudiger te maken lees je direct of het wat voor jou is of dat je direct door moet naar de volgende.

Aanmelden bij een datingsite is snel geregeld, maar om vervolgens dan ook nog echt die date te krijgen is vers nummer 2.

Om jouw ultieme date te scoren, heb ik speciaal voor jou 10 tips klaar staan om jouw datingprofiel een boost te geven. Deze tips vind je aan het einde van dit artikel.

Succes en veel leesplezier gewenst!

Be2 – Voor singles die serieus op zoek zijn (voor jong en oud)

Be2.nl is de website voor jong en oud. Middels een persoonlijkheidstest vind jij jouw ware liefde waar jij al enige tijd naar op zoek bent.

Op dit moment zijn er maar liefst 766.000 geregistreerde gebruikers actief bij be2.nl, dit geeft aan hoe ontzettend groot en breed het platform is. Tevens hebben al deze gebruikers vertrouwen in de wetenschappelijke liefde van be2.nl.

Wat de website sterk maakt is de man-vrouw verhouding, maar liefst 57% van de gebruikers is man, dat wil zeggen dat 43% van de gebruikers vrouw is.

Als jij hier apps al Tinder mee gaat vergelijken, kom je uit op 70% man en 30% vrouw.

Ben jij op zoek naar een serieuze relatie? Dan is Be2.nl absoluut een aanrader voor jou!

Beste datingsites Nederland

 

C-date – Voor mensen die graag de spanning op willen zoeken

C-date is qua naam een onbekende in deze lijst, maar doet absoluut niet onder voor de rest.

Met maar liefst 36 miljoen (!) geregistreerde gebruikers is dit een absolute gigant. Dagelijks komen er meer dan 25.000 nieuwe leden bij en het slagingspercentage is maar liefst 72%!

C-date online datingsite
Keuzemenu c-date

Zoals je in bovenstaande afbeelding kunt zien, is het voor serieuze relaties, voor vreemdgaan, voor gezellig te praten etc. etc.

C-date is meer dan een date, het is voor de avonturier die van een extra laagje spanning houdt.

Met een man-vrouw verhouding van 48 om 52% kan iedereen hier slagen, dagelijks worden er maar liefst meer dan 10.000 berichten per dag verstuurd.

Ben jij een avonturier die op zoek is naar een soulmate, vaste relatie of wat het ook mag zijn in de liefde?

Meld je dan via onderstaande knop aan bij C-Date en ontmoet hetgeen wat je nog miste in het leven!

Beste datingsites Nederland

 

E-Matching – Dating voor hogeropgeleiden

E-matching is een datingsite die hogeropgeleiden aan een vaste, serieuze relatie helpt. Tegenwoordig vindt maar liefst 1 op de 5 relaties via online datingsites plaats., bij personen boven de 35 ligt dit zelfs nog hoger.

Aan welke criteria jouw ‘date’ moet voldoen bepaal jij helemaal zelf, vervolgens kiest e-matching ze voor jou uit.

Ook hoef jij je absoluut geen zorgen te maken om mensen tegen te komen die al een hele tijd offline zijn geweest, deze profielen worden verwijdert waardoor jij altijd personen tegenkomt die op zoek zijn naar een vaste relatie.

E-matching is voor zowel jong als oud (minimaal 18 jaar), of jij nou hetero, gay of lesbisch bent maakt helemaal niets uit, bij e-matching ben jij als hogeropgeleide (minimaal HBO) aan het juiste adres.

De leden variëren van de leeftijd 20 tot 80 jaar, maar de actievelingen is toch wel de groep tussen de 25 en de 65 jaar.

Naast het online platform, organiseren zij ook nog singletripjes en speeddates waar jij je voor kunt aanmelden. Op deze manier vergroot je jouw kansen om de ware liefde tegen te komen.

Ben jij een hogeropgeleide die op zoek is naar vastigheid in het leven? Dan is e-matching echt wat voor jou, aanmelden kan via onderstaande knop.

 

Vijftigplusdating.nl – Voor de oudere generatie onder ons

Vijftigplusdating is zoals de naam al zegt, voor de wat oudere doelgroep onder ons.

Als 50-plusser is het lastig om nog eens opnieuw verliefd te worden en überhaupt een nieuwe liefde vinden, met vijftigplusdating vergroot jij jouw kansen optimaal.

Maar liefst 1 op de 3 personen die zich aangemeld heeft bij vijftigplusdating, vind er een partner waar zij de rest van hen leven gelukkig mee zijn.

Deze website is absoluut geen kleintje, vandaar dat deze ook door ons gekozen is als beste vijftig+ datingsite. Per week zijn er maar liefst meer dan 1.000 nieuwe aanmeldingen op de website.

Ook bij deze datingsite ligt het percentage tussen het aantal mannen en vrouwen niet ver uit een. 54% van de gebruiker is man terwijl 46% vrouw is.

Deze datingsite is niet alleen bedoelt voor nieuwe relaties, maar ook op het netwerk te verbreden. Zo zijn er al vele relaties ontstaan, maar ook vriendschappen.

Ben jij ouder dan 50 jaar? En ben jij het alleen thuiszitten kots maar dan ook kotsbeu? Meld jou dan via onderstaande knop aan bij vijftigplusdating om jouw horizon te verbreden!

 

Lexa.nl – Vind jouw liefde bij jou in de buurt!

Lexa.nl is een van de bekendste uit deze lijst. De reden dat wij voor Lexa.nl hebben gekozen is omdat deze buurtgericht is.

Wij begrijpen het dat als jij in Venlo woont, je niet persé op zoek bent naar een persoon in Rotterdam, Amsterdam of Groningen.

Met Lexa.nl is dit probleem met een verholpen en kun jij singles in jouw omgeving ontmoeten die op zoek zijn naar de interesses waar jij ook op zoek naar bent.

Maar liefst 324.000 singles waren jou voor en vonden hier hun liefde voor het leven.

Wat Lexa zo speciaal maakt is de events die zij in jouw regio organiseren. Hier komen singles bij elkaar die zich aangemeld hebben voor het desbetreffende event. Maar liefst 300.000 singles hebben ooit een van deze events bezocht.

Lexa is DE datingsite als jij jouw liefde wilt vinden bij jou in de buurt.

Wil jij graag een man of vrouw ontmoeten bij jou in de buurt? Klik dan op onderstaande knop om je aan te melden voor Lexa.

Lexa.nl datingsite

 

Parship – De beste datingsite van Nederland voor serieus daten (volgens hen)

Parship geeft aan dat zij de beste datingsite van Nederland zijn voor het vinden van een serieuze relatie. Deze website zou niet in onze lijst voorkomen als het kletskoek zou zijn.

Of zij de beste zijn, dat is natuurlijk lastig te zeggen, maar het is een datingsite die erg veel mogelijkheden biedt.

Met het uniek persoonlijkheidsrapport dat jij ontvangt bij de persoonlijkheidstest, zie jij direct welke personen bij jou passen. De een kan bijvoorbeeld een 20% match zijn, terwijl de ander een 85% match is.

Bij Parship vindt maar liefst 1 op de 3 geregistreerde gebruikers uiteindelijk de liefde van hen leven. In procenten ligt dit percentage nog iets hoger, namelijk 38%.

76% van de leden van Parship is ouder dan 30 jaar, het grootste gros van de leden is tussen de 30 en 55 jaar oud.

Net als bij vele andere datingsites ligt het percentage tussen het aantal mannen en vrouwen niet ver uit elkaar. 52% van de leden is man, terwijl 48% vrouw is.

Leden van Parship melden zich niet zomaar aan, zij zijn zeer actief. Per maand worden er meer dan 100.000 berichten verstuurd.

Bij Parship kun jij online daten in jou regio, maar ook ver daar buiten. Tevens hebben zij ook een aanbod voor hoger opgeleiden, wat het plaatje compleet maakt.

Sta jij serieus in het vinden van een nieuwe liefde en kun jij niet wachten om jou toekomstige date te ontmoeten?

Dan is Parship echt wat voor jou, twijfel daarom geen moment langer en meld je via onderstaande knop gratis aan.

Beste datingsites Nederland

 

Weetwiejedate – Voor een onenightstand, vriendschap of een serieuze relatie

Weetwiejedate is een datingsite die niet alleen op serieuze relaties is gericht, maar ook op vriendschappen.

Als jij toe bent aan het maken van nieuwe vrienden, dan is dit platform zeker iets voor jou. Wellicht dat jij er uiteindelijk in de toekomst de droompartner gaat vinden.

Daten is altijd mogelijk op een smartphone of een tablet, dus niets is te gek.

Tevens ligt de man-vrouw verhouding gelijk, 52% is man tegenover 48% van de gebruikers die vrouw is.

Ben jij op zoek naar een serieuze relatie, een nieuw mailcontact of op zoek naar een nieuwe vriendschap?

Meld je dan via onderstaande knop aan bij weetwiejedate.nl en vind hetgeen waar jij op zoek naar bent!

Beste datingsites Nederland

 

Runnersdate – Daten met hardlopers

Runnersdate is een datingsite waar alleen mensen met een passie voor hardlopen actief zijn.

De website kent maar liefst meer dan 1500 actieve leden die op zoek zijn naar een sportmaatje, of misschien zelfs meer ;).

Achter de website hangt nog een gehele community die jou op de hoogte brengt van al het actuele nieuws rondom hardlopen.

Ben jij een hardloper in hart en nieren en ben jij op zoek naar een maatje of zelfs meer?

Dan is runnersdate voor de volle 100% wat jij zoekt.

Registreer je per direct en ga op zoek naar jou maatje!

Dit was onze lijst met de beste datingsites van Nederland. Meld je vast aan bij een van bovenstaande datingwebsites en ga vervolgens aan de slag met onze 10 tips die jouw datingprofiel een flinke boost zullen geven.

 

10 tips om jouw datingprofiel een boost te geven

Waar jij je nu moet aanmelden heb je kunnen halen uit bovenstaande datingsites. Waarschijnlijk heb jij je al geregistreerd voor een van deze sites. De eerste stap is nu dus gezet.

Maar daar blijft het natuurlijk niet bij, aanmelden is één, maar een datingprofiel dat aantrekkelijk is, is een ander verhaal.

Je komt veel datingprofielen tegen waarvan jij meteen zoiets hebt van, wat is dit nu weer.. Dat wil jij zelf absoluut niet hebben.

Met onderstaande 10 tips vergroot jij jouw kansen met online daten!

1. Voeg een profielfoto toe

Een profielfoto toevoegen zorgt ervoor dat mannen of vrouwen jou direct kunnen zien, ze weten waar ze aan toe zijn en of jij bij de persoon in kwestie past.

Hoe zou jij het vinden als jij een man of vrouw tegen komt en je ziet alleen een stukje tekst zonder foto? Dat is totaal niet aantrekkelijk en 99/100 keer klik je per direct weg.

Een profielfoto toevoegen is daarom erg belangrijk, voeg geen saaie selfie toe waar je met moeite op moet lachen. Voeg een foto toe waar jij straalt en waar men kan zien dat je in je element bent, bijvoorbeeld tijdens het uitoefenen van een van je hobby’s of op die leuke zonvakantie.

2. Zorg voor een uitdagende profieltekst

De beste datingsites

De tekst die jij in jouw profiel hebt staan is minstens net zo belangrijk als jouw profielfoto.

Zorg er niet voor dat jij een bult informatie over jezelf kwijtspeelt. Dit komt in een later stadium wel.

Teksten zoals ‘ik ben op zoek naar……..’ werken veel beter en dit zorgt ervoor dat jij niet afgewezen gaat worden.

Het voordeel hiervan is dat mensen weten waar jij naar op zoek bent, als zij passen in het plaatje wat jij in jouw tekst aangeeft, zullen zij (mits je een leuke profielfoto hebt) jou accepteren.

Naast dat je aangeeft waar je naar op zoek bent, geef je ook aan wie je bent, wat je doet en wat je leuk vindt. Op deze manier ga jij 100% zeker de match vinden waar jij naar op zoek was.

3. Wees specifiek in de tekst

Naast dat jij ervoor hebt gezorgd dat jouw teksten zorgt voor aantrekking, kun jij dit nog eens extra vergroten. Als jij aangeeft dat je regelmatig een voetbalwedstrijd bezoekt. Zet er dan bij van welke voetbalclub en hoe vaak jij dit doet.

Op deze manier specificeer je jouw datingprofiel en dit maakt het gemakkelijker voor anderen om te kijken of jij bij hen past.

Zelfs als je wanhopig op zoek bent naar een nieuwe liefde, zal dit uiteindelijk het beste en het snelste werken.

4. Straal positiviteit uit

Positiviteit trekt aan. Als jij op jouw datingprofiel negatieve feiten hebt geplaatst, gaan mensen negatief over jou denken.

Dus zeg jij wat je allemaal niet leuk vindt aan een man of vrouw en wat jij in het dagelijks leven niet leuk vindt? Dan ben je fout bezig en gaan mensen absoluut niet met jou matchen.

Wanneer jij dit juist in de ommekeer doet, dat jij het aanpakt zoals in de 2e tip, dan straal jij positiviteit uit. En laat dat nou net zorgen voor een grote aantrekkingskracht.

5. Wees niet te wanhopig

Wat je vaker tegenkomt op online datingprofielen is dat mensen zo snel mogelijk op zoek zijn naar een nieuwe vlam omdat anders hun wereld instort.

Fout, niet doen!

Hiermee toon je een zwakte aan en laat je zien dat je de wanhoop nog lang niet nabij bent. Als jij op zoek bent naar een nieuwe liefde, zet je er niet bij dat dit zo snel mogelijk moet, want dan gaat jou match er echt niet komen.

Wees dus vooral niet te wanhopig en laat het rustig op je afkomen.

6. Laat zien dat het leven dat jij leidt interessant is

Als jij een interessant leven hebt, wat voor een ander ook interessant kan zijn, laat dit dan zien. Door een saaie selfie te plaatsen met wat standaard achtergrondtekst zullen de matches uitblijven.

Maar ben jij een avonturier die er geregeld eens op uitgaat om bergen te beklimmen of een citytrip te maken? Laat dit dan zien in de foto’s en in de teksten die jij op jouw profiel zet.

Hiermee deel jij jouw interesses en dit zorgt ervoor dat mensen met dezelfde interesses zullen gaan matchen met jou.

7. Wees eerlijk op foto’s, in teksten en in chats

De beste datingsites laten zien dat jij een interessant leven hebt.

Niets is slechter dan liegen en bedriegen. Als jij jezelf beter voordoet dan je bent, dan gaat dit op den duur helemaal fout. Heb jij foto’s op jouw datingprofiel staan waar jij eigenlijk helemaal niet opstaat, ben je fout bezig.

Mensen houden van openheid en eerlijkheid, dit duurt ook het langst. Lieg daarom ook nooit iemand voor. Op een gegeven moment komt men hier toch echt achter en is alle moeite voor niets geweest.

Als jij zegt dat jij een goed betaalde baan hebt, terwijl dit eigenlijk niet zo is, is dit een teleurstelling voor jouw match en zal het uiteindelijk niets worden.

Wees daarom ten alle tijde eerlijk op jouw online datingprofiel en in de chats met jouw matches, eerlijkheid zorgt voor verbondenheid.

8. Zet niet jouw gehele levensverhaal in het profiel

Mensen die op zoek zijn naar een partner, fuckbuddy of wat het ook mag zijn, hebben geen zin om liters lange teksten te gaan lezen om te erachter te komen of jij bij hen past.

Zet alleen de belangrijkste interesses die jij hebt in jouw profiel. Via een telefoon, tablet of laptop is het lastig om iemand te leren kennen.

Ga daarom al snel genoeg op een eerste date en zo kun jij langzaam jouw gehele verhaal kenbaar maken aan jouw match.

9. Ga snel op een eerste date

Heb jij jouw ultieme match gevonden? Ga dan snel op een eerste date, let op, wees niet te wanhopig. Het kan goed zijn dat jullie via het internet door kunnen blijven ratelen, maar dat jullie eigenlijk helemaal niet bij elkaar passen.

Als jullie dan na 2 maanden toch de moed hebben verzamelt om op een eerste date te gaan en het werkt achteraf niet, is dit zonde.

Als het online klikt, is de kans groot dat het ‘offline’ ook klikt, maar dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Ga daarom na een dagen al op een eerste date om elkaar beter te leren kennen.

Op deze manier weet jij direct of jij jouw lidmaatschap op kunt gaan zeggen, of dat je toch nog even door moet.

Spanning voor die eerste date? Lees dan mijn tips om jouw eerste date succesvol te maken. >>>KLIK HIER<<<

10. Zoek naar profielen die jou aantrekken

Naast het opvolgen van deze tips die ervoor zorgen dat jouw datingprofiel een dikke boost krijgt, is het handig om ook eens naar andere profielen te kijken.

Op deze manier kom jij erachter wat ervoor zorgt waarom jij geïnteresseerd raakt van een bepaald profiel. Pas dit vervolgens toe op je eigen profiel en de matches zullen stijgen.

Dit kunnen leuke foto’s zijn maar ook teksten. Als jij nou zoiets hebt van, hey shit, dat heb ik er niet in staan, maar moet een ander wel meteen weten, hups, toevoegen.

Dit waren de beste datingsites en tips voor jouw ultieme match!

Met deze datingsites en tips moet het iedereen lukken om een match te vinden die bij je past. Het enige wat nu nog rest is aanmelden, matches verzamelen en de moed krijgen om op die veelbelovende eerste date te gaan.

Dames en Heren, wacht niet langer, in tijden zoals deze is het aantal personen dat online actief is ongekend hoog.

Plaats een reactie