Ik zoek een               
Home » Dating reviews » Second Love Review – voor iedereen die meer wil dan een relatie

Second Love Review – voor iedereen die meer wil dan een relatie

Second Love ken je misschien wel van de reclame op de radio. Het is één van de populairste websites waar mensen terecht kunnen die een vaste relatie hebben maar op zoek zijn naar een seksdate. Second Love propageert openlijk vreemdgaan en stelt dat dat helemaal niet erg is. Er zijn relaties waar dat zeker voor opgaat. Als jij en je partner elkaar af en toe een spannend avontuurtje gunnen is daar natuurlijk niets mis mee.

Inschrijven bij Second Love

Inschrijven bij Second Love is heel eenvoudig en binnen een paar minuten geregeld. Je geeft een gebruikersnaam, e-mailadres en wachtwoord op. Vervolgens kies je in welke regio jouw Second Love moet wonen door het aantal kilometers van je eigen woonplaats aan te geven. Ook kun je hier een leeftijdscategorie kiezen.

Vervolgens is er de mogelijkheid om jezelf te introduceren. Let er op dat je geen contactgegevens zoals je telefoonnummer of mailadres in deze tekst vermeldt. Dit is niet toegestaan en je aanmelding wordt dan geweigerd. Geef hier ook niet aan of je specifiek op zoek bent naar een man of een vrouw. Vervolgens ontvang je per e-mail een bevestiging van je inschrijving. Klik op de link en je account is geactiveerd.

Second Love

Je profiel aanvullen

Om meer kans te maken op een leuke date is het belangrijk om je profiel aan te vullen. Dit doe je door in te loggen bij Second Love en klikt op je profiel en op ‘mijn gegevens’. Hier kun je meer over jezelf vertellen. Je kunt je seksuele voorkeur aangeven en wat je doel is op dit datingplatform. Wil je alleen een beetje flirten of wil je daadwerkelijk een date?

Wil je een eenmalig avontuurtje of ben je op zoek naar iemand die je vaker wilt zien? Je kunt hier ook aangeven voor wat voor soort dates je open staat. Misschien ben je nieuwsgierig naar SM of BDSM of heb je een bepaalde fetisj die je wilt delen. Op deze pagina kun je ook aangeven waar je naar op zoek bent. Door je voorkeuren uitgebreid in te vullen is de kans op een goede match een stuk groter. Je kunt hier ook dingen aangeven als van welke muziek, sport en films je houdt.

Foto’s plaatsen

Je kunt bij je profiel meerdere foto’s plaatsen. Eén daarvan wordt getoond aan zoekers. Je kunt daarnaast extra foto’s plaatsen die je naar wens kunt verbergen, ze zijn dan alleen zichtbaar voor mensen met wie je binnen Second Love contact hebt. Plaats geen foto’s die je ook op social media zoals Instagram of Facebook gebruikt. Gebruik alleen foto’s waar jij alleen op staat, dus geen foto samen met je partner, kinderen of andere personen.

Gratis account

Het aanmelden bij Second Love is kosteloos. Met een gratis account kun je een profiel aanmaken en nadat je bent ingelogd kun je zoeken naar personen met wie je graag in contact wilt komen. Je kunt openbare profielen bekijken en foto’s die niet zijn afgeschermd. Op die manier kun je beoordelen of Second Love is wat je zoekt. Als dat niet zo is dan kun je zonder problemen je profiel weer verwijderen en je heil eventueel ergens anders zoeken.

Een betaald account

Second Love biedt verschillende opties om een betaald abonnement te nemen. Je kunt een abonnement afsluiten voor 1, 2, 3 of 6 maanden. Uiteraard is je abonnement goedkoper als je voor een langere periode kiest. Soms zijn er promotie acties met korting waar je van kunt profiteren. Er zijn verschillende mogelijkheden om je abonnement te betalen zoals iDeal, creditcard of PayPal. De omschrijving van de betaling op je rekeningoverzicht verwijst nooit naar Second Love.

De voordelen van en betaald lidmaatschap

Als je kiest voor een betaald lidmaatschap profiteer je van alle voordelen. Sterker nog: zonder dat heb je feitelijk niets aan je inschrijving. Je kunt namelijk geen contact leggen met andere members. Zodra je betaalde lidmaatschap is geactiveerd kun je chatten en berichten uitwisselen met andere members. Je mag per dag naar 15 nieuwe members een contactverzoek sturen.

Ook kun je een knipoog sturen als je een bericht te spannend vindt maar wel wilt laten weten at je iemand leuk vindt. Als betalend member kun je maar liefst 15 extra foto’s aan je profiel toevoegen. Ook deze kun je per stuk instellen op openbaar of alleen voor vrienden. Je profiel komt hoger in de zoekresultaten dus je hebt meer kans op een leuk en spannend contact. Tot slot hebben betalende members een streepje voor bij de helpdesk van Second Love. Heb je een vraag of probleem dan word je sneller geholpen.

Wees duidelijk wat je doel is

Het zijn vooral mensen met een relatie die vreemd willen gaan die een profiel aanmaken op Second Love. Daarnaast vind je er ook singles die op zoek zijn naar een spannende date. Een derde groep zijn de zogenaamde swingers. Dit zijn stellen die aan partnerruil doen en daar heel open over zijn. Als je contact legt met iemand is het wel zo handig om duidelijk te maken wat je intentie is.

Als jij alleen een onenightstand wilt en de ander is op zoek naar een affaire dan is het misschien beter om het contact niet voort te zetten. Datzelfde geldt als jij single bent en op zoek naar een leuke relatie en de ander is getrouwd en wil dit huwelijk onder geen voorwaarde opgeven. Als je wilt daten voor een leuke relatie zijn er genoeg andere platforms waar je terecht kunt.

Waarborg voor je privacy

Omdat op Second Love het merendeel van de leden vreemdgaat is privacy natuurlijk erg belangrijk. Als je je buitenechtelijke avontuurtjes voor je partner geheim wilt houden zit je goed bij Second Love. Jouw gegevens worden nooit met derden gedeeld. Andere members hebben nooit inzicht in privé gegevens zoals je e-mailadres.

Wel raadt het platform aan om een nieuw e-mailadres aan te maken voor Second Love. Zo weet je zeker dat berichten niet terechtkomen in een inbox die ingezien kan worden door je partner, andere gezinsleden of je werkgever.

Tips voor veilig daten

Juist omdat het om vreemdgaan gaat, is privacy erg belangrijk. Daar kun je zelf ook veel aan doen. Second Love geeft daarvoor handige tips. Als je iemand ontmoet met wie je zou willen afspreken kun je via het interne mailsysteem van Second Love elkaar wat beter leren kennen. Gebruik bij voorkeur een aparte telefoon voor contact met je date. Die kun je uitzetten als je op dat nummer geen oproepen of berichten wilt krijgen.

Communiceer eerst met je date via een berichtendienst zoals Whatsapp of Telegram. Spreek af op een openbare plaats, zoals een bar of restaurant. In ieder geval een plek waar ook andere mensen zijn. Als je het niet vertrouwt kun je de date gemakkelijk afkappen.

Second Love bekend van

Aantal leden Second Love

Second Love doet geen uitspraken over het aantal leden. Bedrijven die beschikken over financiële informatie over het bedrijf achter Second Love schatten dat de datingsite in Nederland tussen de 10.000 en 100.000 leden heeft. Er zijn ook bronnen die een schatting maken van meer dan 250.000 leden. De verhouding mannen en vrouwen is onbekend.

Aangenomen mag worden dat de mannen fors in de meerderheid zijn. Dit aantal zegt niet zo heel veel, want er zullen ongetwijfeld veel profielen zijn die ooit zijn aangemaakt maar niet meer actief. Het is niet bekend in hoeverre Second Love een actief beleid voert om inactieve profielen te verwijderen. Naast Nederland is Second Love ook nog in tien andere landen actief. Het totaal aantal leden wordt geschat op ruim 1 miljoen.

Achterdocht als reden voor inschrijving

Juist omdat Second Love zo populair is moet je er rekening mee houden dat de reden voor inschrijving soms ook heel anders kan zijn dan de wens om te flirten of vreemd te gaan. Het is zeer aannemelijk dat partners zich inschrijven omdat ze erachter willen komen of hun man of vrouw vreemd gaat. Zo’n profiel zal logischerwijs zelf niet actief zijn. Het gaat er immers alleen om erachter te komen of het vermoeden klopt.

Hoeveel mensen gaan vreemd?

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat ongeveer een derde van de mensen met een vaste relatie wel eens vreemdgaat of is vreemdgegaan. Het percentage mannen is daarbij hoger dan het aantal vrouwen. Vrouwen zijn vaak meer van het flirten zonder dat het daadwerkelijk tot een seksdate komt.

Mannen willen vaker snel ‘zaken doen’ en sturen sneller aan op een ontmoeting voor seks. Omdat het aantal dames op Second Love fors lager is dan het aantal mannen moet je er rekening mee houden dat het wellicht wat langer duurt dan je hoopte voordat je daadwerkelijk een date hebt. In westerse landen, waar vrouwen onafhankelijker zijn, komt vreemdgaan vaker voor dan in economisch armere landen. Daar zijn vrouwen vaak afhankelijk van hun partner en kan vreemdgaan verstrekkende gevolgen hebben. Ook speelt in veel landen het geloof een grotere rol.

Risico voor chantage

Op Second Love bewegen zich niet alleen mensen die gebonden zijn. Als je een relatie hebt en je zoekt iemand voor een avontuurtje of een affaire, houd dan altijd in je achterhoofd dat vreemdgaan je chantabel maakt. Foto’s en video’s zijn vandaag de dag eenvoudig stiekem te maken met een smartphone. Zeker als je zelf een relatie hebt en degene met wie je afspreekt is single. Diegene heeft dan ‘niets te verliezen’ en kan je chanteren als je het contact wilt verbreken of als de chanteur je geld afhandig wil maken.

Wees dus altijd op je hoede met wie je je inlaat. Natuurlijk kun je nooit alles voor zijn. Sommige mensen doen zich zeer betrouwbaar voor en blijken achteraf een duistere kant te hebben. Bedenk dat vreemdgaan altijd een risico inhoudt. Het kan altijd gebeuren dat je in een situatie komt dat je je buitenechtelijke escapades moet opbiechten of dat ze uitkomen voordat je daar de kans voor krijgt.

Contact met Second Love

Steeds meer bedrijven zijn niet meer telefonisch bereikbaar voor hun klanten. Second Love is daar geen uitzondering op. Als je een vraag hebt kun je alleen contact opnemen via e-mail of door een contactformulier in te vullen. Je krijgt altijd binnen 24 uur een reactie waarin wordt aangegeven op welke termijn je een inhoudelijke reactie kunt verwachten. Veel informatie is overigens op de website te vinden, waaronder ook antwoord op veelgestelde vragen.

Je lidmaatschap opzeggen

Als je genoeg avontuurtjes hebt beleefd of misschien wel een vaste relatie hebt met een member, dan kun je je probleemloos uitschrijven. Houd er rekening mee dat je altijd je gekozen abonnementsperiode moet uitdienen. Heb je een lidmaatschap voor een half jaar dan kun je opzeggen na dat half jaar. Als je je lidmaatschap niet opzegt dan wordt het automatisch verlengd.

Je kunt tot 48 uur voor het einde van je lopende abonnement opzeggen. Dit kan via een formulier op de website. Als je voor het eerst een abonnement afsluit dan geldt het herroepingsrecht. Binnen 14 dagen nadat het abonnement is afgesloten kun je dit herroepen en wordt het lopende abonnement per direct beëindigd. Voor vragen over je abonnement kun je uiteraard terecht bij de helpdesk.

Second Love

Is Second Love zijn geld waard?

Second Love is niet de goedkoopste online datingsite. Daar staat tegenover dat je wel waar voor je geld krijgt

De pluspunten van Second Love:

  • Veilig online daten via een website met SSL certificaat
  • Je kunt foto’s afschermen voor onbekenden
  • Groot potentieel aan leden dankzij populariteit

De minpunten van Second Love:

  • De chatfunctie werkt niet ideaal op mobiele apparaten zoals een smartphone
  • Het abonnementsgeld is aan de hoge kant

Is Second Love iets voor mij?

Als je graag wat meer spanning in je leven wilt brengen dan is een account op Second Love zeker het overwegen waard. Het is in ieder geval een datingsite voor vreemdgaan en flirten die een reputatie hoog te houden heeft. Je gegevens worden goed beschermd, het is dus aan jezelf om ervoor te zorgen dat je zo anoniem mogelijk blijft. Verder biedt de website diverse opties om een match te zoeken en om hiermee contact te leggen.

Plaats een reactie