Ik zoek een               
Home » Dating tips » Dating tips

Dating tips

dating tips

Hieronder vind je enkele tips om veilig en succesvol te daten via internet.

1. Het is aan te raden om een apart emailadres te nemen voor de reakties op je oproepje. Zo voorkom je dat je gewone email verloren gaat tussen de reakties. Een prima gratis emailservice is die van hotmail of  Gmail.
Je hoeft je maar een keer aan te melden en je hebt een gratis emailbox die je voor meerdere datingsites kunt gebruiken. Als je dan een date hebt gevonden kun je dit adres opzeggen en niemand weet je eigen adres. Geef je echte emailadres pas als je zeker weet dat de reactie echt is.

2. Als iemand na een reactie van jou alleen verder wilt praten via een website (welke dit ook is), doe dit dan NOOIT. Het gaat dan altijd om iemand die je naar een betaalde site wil lokken. Als iemand alleen met je wil SMS-en en niet via email verder wil praten is het nep!

3. Bij datingsites worden regelmatig nep-advertentie’s geplaatst door fakers (mensen die commerciele belangen hebben). Dus let goed op! Kijk voor dat je reageert op een contactadvertentie eerst
of de naam of het emailadres voorkomt op fakerslijst.nl. Datingbedrog.nl beschrijft de gebruikte methoden van oplichters zodat je zelf kunt zien wanneer je met een oplichter te maken hebt. De meeste
fakers zijn vrouwen. Vaak proberen ze je te lokken naar een andere betaalde datingsite. Trap hier niet in! Wat voor excuus zij ook aanvoeren, het zijn pure oplichters!

4. Als je reageert op advertentie’s van vrouwen die een man zoeken voor erotisch contact, in de meeste gevallen gaat het om vrouwen die geld vragen voor hun diensten. Dus vraag hier eerst naar als je reageert!!

5. Klik ook nooit op een link naar een persoonlijke pagina(homepage), de kans is zeer groot dat je in een switchpoint val loopt die je tientallen guldens kan gaan kosten.

6. Als iemand reageert op jouw advertentie vraag dan zijn/haar telefoonnummer zodat je hem/haar kunt bellen en kunt controleren of de reactie echt is. Schakel de nummerherkenning uit, toets *31* voor uw eigen nummer als u belt. Geef nooit je telefoonnummer of adres als je niet zeker bent van je nieuwe kontakt. Vraag om een foto en kijk altijd of er aanhalingen naar je oproepje in de reactie zitten, het is niet waterdicht maar geeft wel enige zekerheid dat het echt is.

7. Geef in het begin GEEN vertrouwelijke gegevens en zorg ervoor dat je altijd een paar keer gebeld hebt met de andere persoon voordat je iets afspreekt. Als je iets afspreekt kun je dit eerst op neutraal terrein doen.

8. Een paar tips voor als je besluit elkaar te ontmoeten:
a. Spreek niet alleen af op neutraal terrein (bij voorkeur in een drukke omgeving), maar zorg er ook voor dat er altijd iemand is die weet waar je naar toe bent. Als je met je eigen auto gaat, druk dan de advertentie af, schrijf erbij waar en wanneer je afgesproken hebt, en leg het hele verhaal in het handschoenenkastje.
b. Neem niks mee wat behoorlijke schade op kan leveren als je ze kwijtraakt. Dus ook geen creditcards of bankpasjes: neem alleen een redelijke hoeveelheid contant geld mee (50 tot 100 euro zou voldoende moeten zijn).

9. Let altijd in de reactie die je krijgt vooral op de aanhef: als er “undisclosed recipiant” staat heb je te maken met in bulk verstuurde mail.. . Als er boven staat “leuk dat je reageerde” is het ook nep, en als er een uitnodiging in staat om naar een box in een site te komen weet je zeker dat het om een spam bericht gaat…

10. Als je reageert op een advertentie, vertel dan wat je aansprak, ga in op in de advertentie genoemde punten en vertel meer over jezelf dan je leeftijd en wat je doet.

11. Datingsites waar je moet betalen zijn niet altijd betrouwbaarder dan gratis datingsites. Er zijn ook sites waar je eerst inschrijfgeld moet betalen, terwijl de resultaten nihil zijn. Dus let goed op!12. Vertel in je advertentie niet alleen dat je op zoek bent, maar geef mensen ook iets om op te reageren of doe bijv. een voorstel. Vertel naar wat voor iemand je op zoek bent. Plaats een foto bij je advertentie, advertenties met foto’s worden meer bekeken en krijgen meer reacties!