Ik zoek een               
Home » Dating tips » De beste tips om vrouwen te versieren

De beste tips om vrouwen te versieren

Veel mannen vinden het maar wat lastig om een vrouw aan de haak te slaan. Zeker als je niet veel ervaring met daten hebt, kan het erg lastig zijn om in te schatten wat vrouwen (over het algemeen) aantrekkelijk vinden aan mannen. Wellicht loop je zelf als vrijgezelle man ook tegen dit probleem aan. Of durf je een vrouw die je leuk vindt niet eens aan te spreken. Schaam je er niet voor, want veel mannen lopen tegen dit soort problemen aan en vinden versieren lastig.

Gelukkig zijn er tal van tips om vrouwen te versieren, zo blijkt uit onderzoeken en uit de praktijk, die de kans vergroten om te slagen in je versierpoging(en). De beste tips om vrouwen te versieren, afkomstig van experts en uit de praktijk, hebben we hieronder voor je verzameld. Natuurlijk hoef je niet alle tips toe te passen. B

elangrijker is om tips te gebruiken waar je jezelf lekker bij voelt. En, ook belangrijk: geef niet direct op als jouw versierpogingen geen effect (lijken te) hebben. Er lopen talloze vrouwen in ons land rond – eventueel over de grens -, dus er is variatie genoeg. En op elk potje past wel een dekseltje!

1. Zorg dat je zelfvertrouwen hebt

Geloof in jezelf is iets wat vouwen doorgaans aantrekkelijk vinden in een man. Zelfvertrouwen betekent niet dat je stoere praatjes hebt en altijd haantje de voorste bent. Mensen met zelfvertrouwen stralen rust uit en gaan voor hun interesses en hobby’s, met passie en vol overtuiging. Je hoeft er niet perfect uit te zien, je hoeft niet perfect te zijn (dat is niemand), als je maar jezelf durft te zijn en zelfvertrouwen uitstraalt.

Maar hoe bouw je zelfvertrouwen op? Heel simpel: door dingen vaker te doen en niet gelijk op te geven bij een teleurstelling. Op datinggebied werkt dit overigen net zo: er zijn zoveel verschillende mensen dat echt niet elk date raak is. Dus lukt het een paar keer niet? Jammer dan! Je probeert het gewoon weer en komt vanzelf een geschikte partner tegen! Verder kun je mee zelfvertrouwen uitstralen door je gesprekspartner geregeld in de ogen te kijken en als je loopt, goed rechtop te lopen en regelmatig een vriendelijke glimlach te laten zien.

2. Luister goed naar de ander

Belangrijk is om goed te luisteren naar wat je date zegt. Ze is in de eerste plaats je gesprekspartner. Veel mannen praten tijdens dates heel veel over zichzelf en vergeten interesse te tonen voor hun date. Of mannen zijn zo druk bezig met nadenken over wat ze allemaal voor grappig en slims willen zeggen, dat ze slecht naar hun gesprekspartner luisteren.

Luister daarom goed naar de ander en bevestig niet het vooroordeel dat veel vrouwen van mannen hebben, namelijk dat heren alleen geïnteresseerd zijn in het vrouwelijke lichaam. Goed luisteren helpt je om het gesprek op gang te houden en om de ander te leren kennen. Wees oprecht geïnteresseerd en stel ook wat verdiepende vragen om dat te laten blijken. Vrouwen vinden dat heerlijk.

3. Kleed je verzorgd & doe een lekker luchtje op

Veel mannen realiseren zich niet wat luchtjes onbewust met vrouwen doen. Zorg dat je fris gewassen bent, niet naar sigarettenrook, drank of knoflook ruimt en doe nette, verzorgde kleding aan. Jezelf scheren vinden veel vrouwen ook prettig, zeker als de dat zo succesvol is dat er gezoend gaat worden. Een lekkere aftershave en deodorant zijn de kers op de taart van een goede zelfverzorging. Kies voor een feromonen luchtje, het liefst met een muskusgeur.

Feromonen zijn speciale parfums die door hun samenstelling een (onbewuste) seksuele reactie bij vrouwen oproepen. Ze worden ook wel beschouwd als een afrodisiacum: een middel dat seksuele begeerte stimuleert. Sta je n een parfumzaak en zijn er geen feromonen beschikbaar, ga dan voor een parfum met muskusgeur, vanillegeur, een bloemengeur (zoals oranjebloesem) of patchoeli. Dit zijn geuren die vrouwen aantrekkelijk vinden.

4. Gebruik humor

‘Girls just wanna have fun’, zo luidt een frase uit een bekend popliedje. En zo is het maar niet: vrouwen willen vermaakt worden. Tijdens en date doe je dat al man door humor te gebruiken, maar wel op een subtiele manier. Maak bijvoorbeeld geen grapjes over seks (wordt als dubbelzinnig beschouwd), racistische moppen, harde grappen die op haar gericht zijn of standaard openingszinnen (zoals: ‘Deed het pijn toen je uit de hemel kwam vallen?’). Een beetje plagen kan natuurlijk wel en wordt juist gewaardeerd. Maar houdt het subtiel en probeer niet overspannen grappig te doen of zijn. Lukt het om welke reden dan ook niet om echt grappig te zijn, glimlach dan vriendelijk.

5. Neem het initiatief

Vrouwen houden niet van afwachtende mannen, die haar alles laten kiezen en haar volgen. Een beetje tegengas kan geen kwaad. Neem daarom de leiding op belangrijke momenten. Dit doe je rustig en assertief. Vrouwen die dit soorten mannen om zich heen hebben, komen helemaal tot rust. Ze krijgen een gevoel van veiligheid, geborgenheid en vertrouwen. Deze gevoelens zijn belangrijk voor vrouwen om een klik te voelen en zich langdurig bij een mannelijke wederhelft thuis te kunnen voelen.

6. Organiseer je date goed

Initiatief nemen en assertief leiderschap tonen kun je als man ook doen door de date goed te organiseren. Besteed hierbij niet alleen aandacht aan grote zaken (zoals: wat gaan we doen en wanneer?), maar ook aan de details. ‘Details’ zijn bijvoorbeeld: als man de rekening betalen tijdens een etentje (of dit op zijn minst aanbieden), haar stoel aanschuiven als ze wil gaan zitten, haar in haar jas helpen bij vertrek en de deur voor haar openhouden. Dit lijken voor mannen misschien futiliteiten, maar zijn subtiele manieren van aandacht die vrijwel alle vrouwen als charmant en prettig ervaren.

Vrouwen houden van mannen met een doordacht plan. Een dat organiseren met een activiteit die jijzelf erg leuk vindt en goed kunt, is een aanrader. Tijdens dit soort dates kun je laten zien wat jouw passies zijn en goed de leiding nemen. Denk bijvoorbeeld aan een duikles nemen als je fervent duiker bent, of een rondrit in jouw oldtimer door een mooi natuurgebied of landschap. Een ander idee is om iets te doen waarvan je zeker weet dat zij het leuk vindt. Een gedeelde interesse, zoals een etentje, kookworkshop, een avondje bowlen of een bioscoop bezoeken, is natuurlijk ook een prima idee! Een goed georganiseerd en romantisch uitje is dan ook een van de beste tips om vrouwen te versieren.

7. Laat haar merken dat je haar aantrekkelijk en leuk vindt

Geheimzinnig doen over je gevoelens en gedachten werkt tijden een date niet. Laat je gesprekspartner en hopelijk toekomstige levenspartner merken dat je haar leuk vindt. Dit hoeft niet overdreven en slijmerig, maar door subtiele, welgemeende complimentjes te geven. Bij de aankomst kun je haar bijvoorbeeld complimenteren met haar mooie uiterlijk of kleding: ‘Wat een prachtige jurk!’ of: ‘Wat zie je er mooi uit in die kleren zeg!’. Ook opmerkingen over haar karakter, tenzij ze natuurlijk gemeend zijn en niet overdreven gebracht worden, doen het vaak ook goed: ‘Ik vind je bijzonder grappig!’ ‘Wist je dat je mooie ogen hebt?’ of: ‘Ik wordt blij van je glimlach!’

8. Neem de tijd en bouw het rustig op

Ga er niet vanuit dat je een vrouw direct op een eerste date volledig versiert hebt. Elkaar leren kennen en verliefd worden, heeft in veel gevallen tijd nodig. Neem die tijd door vaker te daten. Je merkt na een eerste date snel genoeg of zij hiervoor interesse heeft. Overhaasten is iets waar de meeste vrouwen niet van houden, dus heb geduld en pak het rustig en subtiel aan!

vandaag vrouwen versieren

Vandaag vrouwen versieren?

Meer tips om vrouwen te versieren lees je in het e-book ‘Vandaag vrouwen versieren.

Klik hier voor het e-book