Ik zoek een               
Home » Blog » Introductie tot speeddating

Introductie tot speeddating

introductie speeddating

Als we ons openstellen voor de liefde, moeten we onze geest openstellen voor nieuwe ervaringen en kansen – speeddaten is misschien wel jouw ticket naar een lang en gelukkig leven.

Speed dating heeft een slechte naam gekregen, en dat is jammer. Het is tenslotte door een rabbijn in het leven geroepen, met de bedoeling Joodse mannen en vrouwen te helpen elkaar te ontmoeten. Rabbi Yaacov Deyo organiseerde het eerste evenement in LA in 1998, en sindsdien heeft het concept zich verspreid over de VS en naar het Verenigd Koninkrijk en Canada. Het is ook opgenomen in meer dan 20 populaire televisieprogramma’s en films.

Het idee is eenvoudig: een gelijk aantal alleenstaande mannen en vrouwen van dezelfde leeftijdsgroep komen een paar uur samen. De vrouwen zitten rond de kamer en de mannen rouleren, waarbij ze meestal twee tot vijf minuten met elke vrouw doorbrengen. Beide partijen houden bij wie ze beter zouden willen leren kennen. Als beide mensen voor elkaar kiezen, krijgen ze elkaars contactinformatie en is de volgende stap aan hen. De kosten zijn redelijk, variërend van 25 – 35 voor een avond waarop je gegarandeerd 15 of meer singles ontmoet die jou willen ontmoeten.

Hoe kun je verliezen?

Nog steeds niet zeker? Houd in gedachten dat het doel tweeledig is: plezier hebben en andere singles ontmoeten. Dat is alles. Maak er niet meer van dan dat, en je zult waarschijnlijk een goede tijd hebben.

Hier zijn wat suggesties om er een plezierige ervaring van te maken:

 1. Als je je van tevoren hebt opgegeven, wat meestal het geval is, kom dan opdagen. De organisatoren hebben je nodig om de aantallen te laten kloppen.
 2. Kom vroeg en blijf na afloop om je te mengen, als dat is toegestaan. Je hebt dan extra tijd om met de andere singles te praten.
 3. Concentreer je op de persoon met wie je praat, niet op de indruk die je maakt.
 4. Wees geïnteresseerd in hen, en zij zullen waarschijnlijk meer geïnteresseerd zijn in jou.Tip: Speeddate Utrecht | Altijd de leukste vrijgezellen!
 5. Houd het luchtig en leuk; neem niets persoonlijk op.
 6. Wees op bijna alles voorbereid. Sommige mensen komen met een script en vragen, en af en toe verwart iemand de avond met een Chamber networking evenement en probeert je te pitchen. Denk aan suggestie #5.
 7. Wees jezelf. Het is niet nodig om ze te verslaan met je humor of ze te verbazen met je intelligentie.
 8. Zoals bij alle sociale en netwerkevenementen, houd je opmerkingen positief. Vermijd commentaar op de andere aanwezigen. Waardering is veel aantrekkelijker dan sarcasme en klachten.
 9. Volg de regels. Roteer wanneer het tijd is. Als het de bedoeling is, kiezen ze jou.
 10. Neem geen overhaaste beslissing. Neem de volle twee tot vijf minuten de tijd om de ander te waarderen. (Dit is slechts gedeeltelijk grappig bedoeld. Geef mensen een minuut om te ontspannen en zichzelf te zijn voordat je je mening geeft).
 11. 11. Beperk het gebruik van alcohol tot een minimum, zodat u helder bent in uw hoofd en in staat om te denken. Er is weinig tijd om een verkeerde eerste indruk te corrigeren.
 12. Maak aantekeningen. De tijd gaat snel voorbij met weinig pauze tussendoor, dus vertrouw er niet op dat je zelf onthoudt welke je wilt selecteren.
 13. Reken niet uit. Het gaat er niet om hoeveel wedstrijden je maakt. Het kan zijn dat je van het ene evenement geen matches hebt en bij het volgende evenement wel vier.
 14. Bij twijfel, kies de andere persoon. Wat volgt hoeft niet meer te zijn dan een koffiedate, geen huwelijk.
 15. Als je “zekere ding” niet voor jou kiest, neem dan een filosofische houding aan. Accepteer dat er rode vlaggen waren die je nooit zag, en dit is een zegen in vermomming.Uitgelicht: Speeddaten Rotterdam | Een avond vol date plezier!
 16. Ten slotte, follow-up met uw matches. Je ging iemand vinden om meer dan vijf minuten mee door te brengen, dus mis je kans niet.

Trek je niets aan van wat anderen denken of doen. Geef speed dating een poging en zien wat de buzz is allemaal over.