Ik zoek een               
Home » Dating tips » 53 Leuke dingen om te doen met je vriendin

53 Leuke dingen om te doen met je vriendin

Leuke dingen om te doen met je vriendin…

Op het begin van een relatie is alles nog leuk en er is geen verveling. Later in de relatie verandert dit vaak en kunnen jullie verveeld raken. Het is dan tijd voor wat variatie en om wat leuks te doen met je vriendin.

Ik snap dat het dan best lastig voor jou kan zijn om wat leuks uit te zoeken om samen te doen met je vriendin. Gelukkig is er genoeg keuze en zit er vast iets bij wat helemaal bij jullie past.

Wil je nou thuis wat leuks gaan doen met je vriendin of buiten, het maakt niet uit want in dit artikel staat er voor iedereen een bij passende activiteit om samen met je vriendin te doen.

In dit artikel geef ik je namelijk de leukste dingen om te doen met je vriendin, zodat jouw relatie weer een boost krijgt. Om een relatie tot stand te houden, moeten er soms ook leuke dingen samen gedaan worden.

leuke dingen om te doen met je vriendin
Inhoudsopgave toon

Leuke dingen om te doen met je vriendin thuis

Ik snap dat je niet altijd weg van huis wilt om wat leuks met je vriendin te gaan doen. Gelukkig zijn er genoeg leuke dingen die je kan doen met je vriendin als jullie gewoon thuis willen blijven.

Thuis is lekker vertrouwt en je hoeft nergens rekening mee te houden, je kan het zo gek maken als je wilt. Je kan desnoods deze activiteiten binnenhuis in je pyjama doen, want je bent toch thuis.

Hieronder heb ik een lijstje voor jou gemaakt waarin ik de leukste dingen heb neergezet en uitgelegd om te doen met je vriendin als je thuis wilt blijven.

1. Ga iets bakken

Het is heel leuk en gezellig om samen met je vriendin wat te gaan bakken zoals een taart of muffins. Hou er wel rekening mee dat de keuken vies kan worden als jullie een beetje gaan kliederen.

samen bakken met je vriendin

Het bakken is hartstikke gezellig maar even later gaan jullie natuurlijk opeten wat jullie gebakken hebben. Dit kan je opeten tijdens het kijken van een film bijvoorbeeld.

2. Geef haar een massage

Elke vrouw houdt wel van een goede massage. Alleen wij mannen hebben hier vaak niet het geduld voor. Nu wil ik jou adviseren om wel eens de tijd te nemen en een goede massage te geven aan je vriendin.

Wees wel voorbereid, want anders zal je vriendin niet van de massage gaan genieten:

  • Zorg ervoor dat je een goede massageolie hebt.
  • Heb van te voren een cursus of YouTube video’s gekeken hoe je iemand moet masseren.

Als je haar goed hebt verwend dan kan je op het laatst natuurlijk er altijd nog een ‘happy ending’ aan toevoegen. 😉

Als je nog een ‘happy ending’ aan de massage wilt toevoegen, moet je er wel voor zorgen dat ze goed nat is. Sommige vrouwen worden al erg opgewonden door alleen de massage, maar andere vrouwen moet je eerst nog vingeren of beffen.

3. Ga zelf de keuken in

Probeer een nieuw gerecht uit of doe je voor als een masterchef die een 3 gangen menu bereid. Je doet dit uiteraard samen met je vriendin. Het is erg leuk om samen maar wat uit te proberen.

Even later als het eenmaal klaar is ga je het natuurlijk proeven en kijken of het lekker is. Als jullie het goed hebben gemaakt dan kunnen jullie het wel vaker gaan maken.

Je kan zelf een gerecht verzinnen en hopen dat het lekker zal zijn, maar je kan ook op internet of een uit een kookboek wat gerechten opzoeken om te maken.

4. Movie night

Het kan soms ook heerlijk zijn om samen even een avondje/nacht helemaal niks te doen. Je kan samen met je vriendin lekker op de bank ploffen om een film te gaan kijken. Laat haar maar lekker dichtbij je kruipen en zorg dat je wat dekens hebt.

Netflix movie night

Omdat je vooral wilt dat zij het naar haar plezier heeft, laat je haar de film uitzoeken en heb je van te voren al haar favoriete snacks gehaald om tijdens de film te eten.

Filmtip: Fifty Shades of Grey

5. Neem een bad

Samen een lekker warm bad nemen met een fles wijn erbij is een leuk idee om samen met je vriendin te doen. Het zorgt voor spanning en intimiteit omdat je toch samen naakt bent.

Je hebt verschillende manieren om dit badderen tot een andere ervaring te leiden:

  • Je kan het een romantisch badder avondje maken door bijvoorbeeld rozenblaadjes in het water te gooien, romantische muziek op te zetten en kaarsen aan te zetten. Let wel op dat jouw of je partner haar haar niet in de fik vliegt door de kaarsjes.
  • Je kan er ook wat meer een zooitje van maken door bijvoorbeeld een sop gevecht te houden.
  • Als je een tafeltje hebt voor boven je bad waar je je laptop op kunt zetten, kun je samen een film gaan kijken terwijl je met je vriendin in bad ligt. Zorg er wel voor dat je niet per ongeluk het tafeltje waar de laptop op staat aanstoot.

Bij de meeste mensen is de badkamer vaak een rommeltje met vieze was, dus zorg er wel voor dat je dit allemaal netjes opruimt voordat je een avondje gaat dobberen samen met je vriendin.

6. Speel een spelletje

Er zijn zoveel spelletjes die je kan doen. Je kan gerust spellen spelen die je altijd vroeger als kind speelde.

Het is hartstikke leuk om gewoon samen een spelletje te spelen, maar het wordt pas echt leuk als je er een drankspelletje van maakt of een spelletje waar een opdracht aan verbonden is. Je kan zo bijvoorbeeld een kaartspel spelen en de verliezer moet een kledingstuk uittrekken of moet verplicht de ander een massage geven.

Tip: Probeer eens het spel “strippoker

strippoker regels

7. Samen erop los drinken

Drank zorgt ervoor dat iedereen wat losser is en geen remmen meer heeft. Als je dus een avondje flink gaat drinken met je vriendin kan dat leuke momenten opleveren. Drank zorgt er vaak ook voor dat vrouwen wat geil worden. Als jullie samen gaan drinken kan dat dus tot een wilde nacht leiden.

8. Probeer nieuwe seksstandjes

Zoek op internet wat aparte seksstandjes op en probeer ze maar uit. Je kan het zo gek niet bedenken en de standjes mogen zo acrobatisch als mogelijk. Beiden krijgen jullie genot van de seks, maar jullie kunnen ook doodlachen door de bizarre standjes.

9. Verkleed elkaar

Elkaar verkleden kan tot grappige momenten zorgen. Kies voor elkaar een outfit uit die jullie dan de hele avond moeten aanhouden. Zorg er wel voor dat de ene de ander pas ziet als die de gehele outfit aanheeft.

Je kan elkaar ook verkleden om daarna een rollenspel te doen tijdens de seks. Dit kan erg opwindend zijn en kan voor extra spanning zorgen waardoor je vriendin deze sekspartij nooit meer zal vergeten.

Leuke dingen om te doen met je vriendin zonder geld

Voor de man die niks wilt uitgeven maar toch wat heel leuks wilt doen met zijn vriendin, heb ik een lijstje gemaakt waarin ik je de leukste dingen geef om te doen met je vriendin als je liever geen geld wilt uitgeven.

Maak je dus geen zorgen als je wat minder geld wilt uitgeven, want er zijn alsnog genoeg leuke dingen te doen met je vriendin die geen geld kosten.

leuke dingen om te doen met je vriendin zonder geld

1. Ga elkaars kinderfoto’s bekijken

Als jullie dat nog nooit gedaan hebben is het zeker een aanrader om dit eens te doen. Jullie kunnen met elkaar lachen over hoe jullie eruit zagen toen jullie nog op de peuterschool zaten.

Het kost niet veel tijd om voor te bereiden. Het enige wat je moet doen is je fotoboek erbij pakken en samen de tijd nemen om op de bank te gaan zitten en de foto’s gaan bekijken. Je kan elkaar zo ook nog beter leren kennen en wat iemand leuk vond toen die jong was.

2. Bekijk de zonsopgang of ondergang

Hoe makkelijk is het om gewoon eens de zonsopgang of ondergang samen te bekijken. Desnoods kan je het vanaf je balkon bekijken. Het beste is wel om bijvoorbeeld eerst naar het strand te rijden om het daar romantisch te bekijken.

Zelf geef ik een voorkeur aan zonsondergang omdat ik meer hou van de avond, zodat je het erg gezellig kan maken. Maar de zonsopgang kan ook erg gezellig zijn omdat er dan een moment van stilte is want er is dan bijna nog niemand wakker.

zonsondergang samen bekijken

3. Ga picknicken

Ga gewoon eens op te voet naar het parkje met een kleedje en wat eten. Zorg wel dat het een mooie dag is zodat je niet in de regen gaat picknicken.

Het hoeft echt geen 3-gangen menu picknick te worden. Je kan bijvoorbeeld ook gewoon wat broodjes meenemen of wat koekjes.

4. Maak een wandeling

Het hoeft echt geen natuur wandeling te zijn, je kan ook gewoon een wandeling maken door je eigen stad of dorp. Het is veel gezelliger en leuker dan je denkt. Ga bijvoorbeeld eens lopend samen met je vriendin naar de supermarkt in plaats van met de auto. Zorg dat je wel een doel hebt om ergens heen te lopen.

5. Maak een filmpje voor later

Het maakt niet uit waarover dit filmpje moet gaan. Misschien wel iets om tegen je kinderen te vertellen of een filmpje om later terug te kijken en kijken hoe jullie zijn gegroeid. Er zijn zoveel opties… Een andere leuke optie is door er gewoon een heel grappige video van te maken met je vriendin.

filmpje samen maken voor later

6. Houd een fotoshoot

Ga naar een leuke plek toe om een paar foto’s van elkaar te maken of samen met elkaar dat iemand anders de foto’s maakt. Als je geen zin hebt om naar buiten te gaan om samen met je vriendin een leuke plek uit te zoeken, kan je altijd thuis nog wat foto’s maken.

Maak de achtergrond van de foto leuk door bijvoorbeeld lichtjes op de achtergrond te hangen en je kan misschien wat kaarsjes aansteken. Wees creatief en zorg dat je een leuke achtergrond hebt. Daarna kan je beginnen met de foto’s maken.

7. Naar de sterren kijken

Misschien denk je nu wel bij deze activiteit dat dit altijd gebeurt in films. Romantisch laat in de nacht op een heuvel de sterren kijken. Jij kan dit ook doen met je vriendin en het kan hartstikke leuk zijn.

leuke dingen om te doen met je vriendin buiten

Zoek een paar sterrenbeelden op internet op en je kan zo heel de nacht bezig zijn met een paar van zulke sterrenbeelden zoeken.

8. Stel vragen aan elkaar

Vertel je vriendin dat je een leuk spelletje hebt bedacht. Je legt je vriendin uit dat ze 10 vragen moet bedenken die over haar gaan. Jij doet hetzelfde maar dan over jezelf. De vragen mogen over van alles gaan, van haar lievelingseten tot wat ze zo leuk aan jou vindt. Kom nu weer bij elkaar en stel om de beurt een vraag. Kijk wie het meest over de ander weet.

9. Iemand in de maling nemen

Iemand in de maling nemen is heel leuk om samen te doen met je vriendin als je geen geld hebt. Wees hierin creatief. Bereid een goede grap voor die je kan uithalen bij een familielid of vriend. Alleen de voorbereiding is al leuk en jullie zullen vooral heel veel met elkaar lachen.

Leuke dingen om te doen met je vriendin buiten huis

Er zijn zoveel leuke dingen die je buiten huis kan doen met je vriendin, maar er zijn ook zoveel dingen die je met je vriendin buiten huis kan doen die erg saai zijn.

Om te voorkomen dat JIJ niet degene wordt die wat leuks probeert te regelen om samen met je vriendin te doen, en het achteraf enorm saai blijkt te zijn, heb ik een lijst gemaakt waarin ik de 17 leukste dingen uitleg die je kan doen met je vriendin buiten huis.

1. Naar het casino

Ben jij samen met je vriendin wel een koppel die houdt van een gokje te wagen? Ga dan gewoon eens naar het casino met elkaar. Zorg dat jullie allebei bijvoorbeeld €50,- als limiet hebben om uit te geven. Maak er dan een spelletje van wie zoveel mogelijk winst heeft gemaakt aan het einde van de avond.

met je vriendin naar het casino

2. Samen naar een cabaret show

Als je iets leuks wilt doen met je vriendin en jullie houden allebei van humor, dan kan je wel eens naar een cabaret show toegaan. Lachen en humor is erg belangrijk in een relatie.

3. Ga naar een wijnbar

De meeste vrouwen houden erg veel van wijn en niet zo van bier. Bij mannen is dit juist andersom. Dit uitje is ook alleen bestemd voor de mannen die ook wijn lekker vinden. Je kan zo verschillende soorten wijnen drinken en kijken welke jullie het lekkerst vinden. Als je dit doet zonder dat jullie alle 2 van wijn houden dan zal het geen leuk iets worden.

4. Een festival bezoeken

Het is altijd leuk om een festival te bezoeken met een paar van je vrienden, maar niet veel mannen denken eraan om ook een samen met hun vriendin naar een festival te gaan. Het is erg leuk om met je vriendin naar een festival te gaan waar jullie muzieksmaak ten sprake komt.

5. Ga naar een cocktail bar

Net als wat ik bij de wijnbar vertelde, is het noodzakelijk om van cocktails te houden als je dit wilt doen samen met je vriendin. Ga niet met je eigen auto maar ga met het openbaar vervoer of een taxi. Zo zorg je er voor dat jullie allebei kunnen drinken hoeveel jullie willen en geen rekening hoeven te houden met naar huis rijden.

Cocktail bar

6. Samen met haar poolen

Poolen lijkt op het eerste gezicht meer wat dat alleen voor mannen is. Niets is minder waar. In een poolcenter kunnen jullie een tafel afhuren om een paar potjes te poolen. Ondertussen kan je altijd wat eten en drinken bestellen dat je tijdens het poolen kan opdrinken en opeten.

7. Tot rust komen in de sauna

Soms is het nodig om gewoon nergens aan te denken en even tot rust te komen. Waar kan je dat beter doen dan in de sauna. Neem je vriendin mee naar de sauna en geniet!

8. Naar de dierentuin

Hoe schattig vindt jouw vriendin een baby aapje wel niet? Waarom bezoek je dan niet zo aapje en dan met nog veel meer dieren erbij. Een dagje naar de dierentuin kan erg veel plezier brengen, maar het moet dan wel natuurlijk mooi weer zijn.

9. Probeer te ontsnappen uit een escape room

Zoveel grappige en leuke situaties kunnen er ontstaan bij het proberen te ontsnappen uit een escape room. Daarnaast moeten jullie goed samenwerken. Er zijn tegenwoordig ook erg veel escape rooms die via een VR-bril worden gedaan. Doe dit niet en ga gewoon naar een echte escape room. Een stuk leuker en meer contact met je vriendin.

10. In de achtbaan van een pretpark

Wie houdt er nou niet van een adrenaline kick? Houdt je vriendin misschien niet zo van extreme achtbanen dan kan je altijd nog in een achtbaan die niet over de kop gaat of in bijvoorbeeld een spookhuis. Er zijn genoeg leuke dingen en attracties in een pretpark om samen met je vriendin te doen.

11. Een dagje shoppen

Ik weet wat je nu denkt. “Een dagje shoppen? Je zult bedoelen: de tassen van mijn vriendin dragen en kijken hoe ze kleding past.” Ik zie een dagje shoppen niet op deze manier. Shoppen draait niet alleen maar om kleding. Er is veel meer te doen in een stad. Je kan tijdens het shoppen bijvoorbeeld ergens lekker eten of een drankje doen.

Verder kan je altijd nog afspraken met je vriendin maken dat ook jij naar kleding wilt kijken en dat jullie niet een dagje gaan shoppen om met alleen maar kleding voor je vriendin terug te komen.

12. De toerist uithangen in een andere stad

Begint je eigen stad of dorp jou en je vriendin al te vervelen? Ga er dan eens op uit en ga naar een andere stad. Bezoek leuke dingen om samen met je vrienden heen te gaan in die stad.

13. Samen een tattoo zetten

Voor het stel die van art en tattoos houdt is dit geschikt om te doen als je wat leuks samen met je vriendin wilt doen. Neem allebei een tattoo. Wees hierin creatief.

tattoo zetten

Je kan het bijvoorbeeld geheim voor elkaar houden welke tattoo je gaat nemen of jullie nemen dezelfde. Jullie kunnen ook allebei een tattoo nemen die op elkaar aansluiten. Ga je vriendin hier absoluut niet in pushen want het zal de rest van jullie leven op jullie lichaam zitten. Wees daar bewust van.

14. Op vakantie zonder te zeggen waarheen

Een optimale verrassing om te laten zien dat je ongelooflijk veel van haar houdt… Je neemt haar mee op vakantie, maar waar naar toe? Pas als jullie bijna vertrekken, vertel je waar jullie heen gaan. Waar jullie ook heengaan, ze zal het fantastisch vinden.

15. Doe eens mee met de hobby van je vriendin

Meestal doet de man niet mee als zijn vriendin haar hobby gaat uitoefen. Vaak kijkt de man alleen en doet niet mee. Probeer eens om mee te doen en misschien vind je het wel hartstikke leuk. Daarbij zal je vriendin ook het enorm leuk vinden omdat jullie zo samen haar hobby kunnen doen.

16. Plan een double-date

Het kan ook heel leuk zijn om met een ander koppel wat te gaan doen. Het kan van alles zijn. Bowlen is een leuk idee maar jullie kunnen bijvoorbeeld ook met z’n vieren naar een restaurant. Zorg er wel voor dat iedereen elkaar mag zodat het leuk en gezellig blijft.

17. Samen mee met een ballonvlucht

Een grote droom van veel mensen is om eens met een helikopter over de stad te gaan en van het uitzicht genieten. Dit is heel leuk om te doen, maar er is wel constant geluid om je heen dus moet je via een koptelefoon praten. Zit zorgt voor minder contact tussen elkaar.

Een goed alternatief is om samen mee te gaan met een ballonvlucht. Het is een nog uniekere ervaring dan een helikopter vlucht terwijl dat al enorm gaaf is.

Actieve dingen om te doen met je vriendin

Actief zijn, je moet er maar van houden. Misschien schrik ik nu wel een paar mannen af omdat ze het wordt actief horen. Geen zorgen!

actieve dingen om te doen met je vriendin

Niet na alle actieve activiteiten kom je terug met een bezweet voorhoofd en helemaal uitgeput. Het kan niks voor jou en vriendin zijn of juist wel! Als jij en je vriendin wel van wat actie houden en het niet erg vinden om wat te doen, dan is dit lijstje zeker wat voor jullie!

1. Skydiven

2. Sporten

3. Bowling time

4. Lasergamen

5. Paintballen

6. Toren beklimmen

7. Stap op de schaatsbaan

8. Skiën/snowboarden

9. Karten

10. Samen gaan zwemmen

11. Neem samen een dansles

12. Een lesje waterboarden

13. Met je vriendin een driftcursus doen

Romantische dingen om samen te doen met je vriendin

Bijna alle vrouwen houden er wel van… Romantiek.

Veel mannen zeggen dat romantiek voor oude saaie lullen is, maar dat is het niet als je romantiek op de goede manier aanpakt. Je kan wel eens heel anders naar romantiek gaan kijken door de hieronder volgende dingen te doen met je vriendin.

Romantiek kan juist voor enorm spannende ervaringen lijden die een vrouw nooit zal vergeten. Probeer het eens en misschien word je wel een echte romanticus. 😉

1. Overnachten in een luxe hotel

Als je het nu niet kan veroorloven om een enorm luxe hotel te boeken en daarom een wat minder luxe hotel wilt boeken, moet ik je er op wijzen dat dat zonde zou zijn. Een enorm luxe hotel geeft namelijk een veel betere beleving dan een normaal hotel.

luxe hotel

Als je namelijk van plan bent om in een normaal hotel te verblijven, zou ik zeggen dat je dan beter thuis kunt blijven. Wat is er extra aan een andere omgeving van slapen en dat je daar rond de 100 euro voor wilt betalen.

Je kan beter wat meer geld uitgeven zodat je meer luxe krijgt. Zoals eten en drinken bij je deur bezorgt, enorm goede serviceverlening, zwembad, jacuzzi, sauna en ga zo maar door. Daarom zal ik je aanraden om wat meer te betalen voor een enorm luxe hotel dan dat je het geld wat je nu kan veroorloven gaat uitgeven aan een normaal hotel.

2. Ga naar een privé wellness

Een van de meest romantische dingen om te doen met je vriendin is naar een privé wellness toegaan. Er zijn er redelijk veel en je zal eerst eens op internet moeten zoeken welke juist is voor jullie. Zorg ook dat jullie de recensies lezen zodat jullie straks niet teleurgesteld zijn.

Bij veel privé wellnessen is de optie er om als thema romantiek te kiezen. Hierbij worden er bijvoorbeeld rozenblaadjes in het bad gelegd, hartjes en kaarsjes overal neergezet. Noem het maar op. Als je deze optie aanklikt zal het bedrijf ervoor zorgen dat het er prachtig uitziet en het een ongelooflijk romantische avond zal worden.

3. Een weekend naar Parijs

Parijs… De stad van de liefde. Elk koppel zou wel eens samen een keer in Parijs willen zijn. Toch wordt een weekendje vaak niet gedaan omdat “het te veel geld kost”. Ik snap dat het best wat geld kan gaan kosten, maar je hoeft ook niet het duurste hotel te nemen.

reis naar Parijs met je vriendin

Je gaat naar Parijs om in de stad te zijn en niet in het hotel. Hierdoor kunnen de kosten al heel erg worden verminderd. Daarnaast sparen veel koppels het hele jaar om dan één keer een grote vakantie te boeken. Ik zal jullie dan aanraden om iets korter te gaan op zo’n vakantie waardoor je meer geld overhoudt om ook eens een weekendje weg naar Parijs te gaan.

4. Een chique etentje

Wat is nou romantischer dan een chique etentje voor twee. Zorg ervoor dat je reserveert bij een 5 sterren restaurant met een 3-gangen menu. Je vriendin zal overdonderd zijn en het zal een enorme boost aan jullie relatie geven.

5. Maak het haar avond

Wat bedoel ik nou met “maak het haar avond”? Simpel! Laat haar genieten en denk niet aan wat jij wilt. Geef haar bijvoorbeeld een lekkere massage en kijk ondertussen haar favoriete Netflix serie. Je kan van alles bedenken. Stel ze houdt heel erg van chocolade taart, maak dan een chocolade taart voor haar en ga zo maar door.

Leestip: “15 Eerste date tips voor mannen“.

Dit was een lijst met de 53 allerleukste dingen om te doen met je vriendin. Ik hoop dat je uit dit artikel genoeg inspiratie hebt gehaald, zodat je wat leuks kan gaan doen met je vriendin.

Plaats een reactie