Ik zoek een               
Home » Blog » Zo ga je een slechte adem tegen

Zo ga je een slechte adem tegen

Een slechte adem is nooit fijn. Bijna iedereen heeft er last van in de ochtend en na het eten of drinken van bepaald eten of drinken. Heb je er vaak of altijd last van? Dit kan erg vervelend zijn voor sociale situaties. Bovendien kun je ook constant last hebben van vieze smaak in de mond Gelukkig zijn er diverse eenvoudige manieren om de geur van je adem te verbeteren en tegelijkertijd je tanden en tandvlees gezond te houden. Probeer deze eenvoudige stappen om je mond fris en schoon te maken!

  1. Poets en flos vaker

Tandplak, de plakkerige aanslag op je tanden, verzamelt bacteriën die een slechte adem veroorzaken. Poets je tanden minstens twee keer per dag en flos minstens één keer per dag. Als je je zorgen maakt over je adem, doe beide dan wat vaker. Overdrijf ook zeker niet, wat te vaak poetsen is zeker niet goed voor je tanden.

  1. Gebruik een mondspoeling

Naast het verfrissen van je adem, voegt een mondspoeling extra bescherming toe door bacteriën te verwijderen. Een frisse muntsmaak kan je een goed gevoel geven. Maar zorg ervoor dat het mondwater dat je kiest de ziektekiemen doodt die een slechte adem veroorzaken. Verdoezel niet alleen de geur. Spoel dagelijks met een goede mondspoeling en stop een slechte adem bij de bron. Zorg er ook voor dat je na elke maaltijd je mond spoelt met water, zodat je alle achtergebleven voedselresten uit je mond verwijdert. Er is zelfs mondwater tegen ontstoken tandvlees.

  1. Gebruik een tongschraper

De coating die zich normaal op je tong vormt, is een ideale plek voor stinkende bacteriën. Om ze kwijt te raken, kun je voorzichtig je tong poetsen met je tandenborstel. Maar om een stinkende adem echt kwijt te raken, kun je het beste een tongschraper aanschaffen. De tongschraper is speciaal ontworpen om gelijkmatige druk uit te oefenen over het oppervlak van de tong. Dit verwijdert bacteriën, voedselresten en dode cellen die alleen poetsen niet kunnen oplossen.

  1. Vermijd voedsel dat je adem erger maakt

Uien en knoflook zijn grote boosdoeners. Maar poetsen nadat je ze hebt gegeten, helpt niet.

De stoffen die hun slechte geuren veroorzaken, komen in je bloedbaan en reizen naar je longen, waarna je ze uitademt. Je kunt ze daarom het beste niet eten of in ieder geval te vermijden voordat je naar je werk gaat of vrienden ziet.

  1. Stop met roken

Roken is niet alleen slecht voor je algehele gezondheid, maar kan ook je tandvlees beschadigen, vlekken op je tanden veroorzaken en je een slechte adem bezorgen.

  1. Bevochtig je mond

Je een slechte adem krijgen als je niet genoeg speeksel aanmaakt. Als je mond droog is, drink dan genoeg water gedurende de dag. Kauw op suikervrije kauwgom of zuig op suikervrije harde snoepjes. Dit kan eenvoudig de vieze smaak in de mond in je mond tegengaan.