Ik zoek een               
Home » Dating tips » Zoenen op de eerste date. Waarom dit een go/no-go is

Zoenen op de eerste date. Waarom dit een go/no-go is

Zoenen op de eerste date..

Bij sommige mannen is die zoen vanzelfsprekend, maar er zijn ook genoeg mannen die het erg lastig vinden om te zoenen op de eerste date.

Op een eerste date zoenen kan ook lastig zijn en daarom wil ik JOU hierbij helpen, zodat het ook bij jou vanzelfsprekend wordt dat je op een eerste date zoent. Let wel dat dit voor iedereen verschillend is.

zoenen op de eerste date

Wat is het perfecte moment om te zoenen op de eerste date?

Je kan dan misschien wel een goede zoener zijn, maar als je de zoen op een verkeerd moment inzet, kan deze zoen alsnog als onplezierig worden ervaren.

Het moment waarop je de zoen inzet is zo belangrijk!

Zij wilt bijvoorbeeld een normale kus en niet meteen een zoen. Stel je maar eens voor dat jij voor de zoen gaat en zij voor een kus gaat. Dit zal voor een héél ongemakkelijk moment zorgen.

Het kan ook zo zijn dat ze er simpelweg nog niet klaar voor is om op jullie eerste date te zoenen. Dit kan gebeuren natuurlijk, maar je kan aan een vrouw zien of ze er klaar voor is door te kijken naar haar lichaamstaal.

Je kan dus goed aan een vrouw zien of ze wel of niet met je wilt zoenen.

Wanneer WEL zoenen op de eerste date

 • Het is een fantastische eerste date

Jullie zijn alleen maar aan het lachen en hebben goede gesprekken op de date. Jullie maken het wat later door een extra drankje te bestellen omdat het zo gezellig is. Na zo’n eerste date kun je haar wel een lekkere zoen geven.

 • Ze is de perfecte vrouw

Je bent bijna bij het afscheid nemen van je date. Het is zo een mooie vrouw en normaal trek je helemaal niet zulke prachtige vrouwen aan. Dit is dan je kans om zo vrouw te zoenen. Als je het niet doet zal je er later waarschijnlijk spijt van krijgen. Ga er dan voor, zodat je hier later op terug kan kijken en blij bent dat je het hebt gedaan.

tips zoenen eerste date
 • Jullie zijn al in de stemming

Heel de date zijn jullie elkaar al aan het aanraken en aan het plagen. Jullie hebben lang oogcontact en overal is er een seksuele spanning. Jullie willen allebei met elkaar zoenen en misschien nog wel meer dan dat. 😉

Wanneer NIET zoenen op de eerste date

 • Ze ziet er ongeïnteresseerd uit

Als je date de hele tijd op haar telefoon zit of korte ongeïnteresseerde antwoorden geeft, dan weet je eigenlijk al hoe laat het is. Geen tijd voor een zoen en er komt geen 2e date aan.

 • Het is nog te vroeg

Jullie kennen elkaar nog te weinig. Ze is er pas een uurtje en je hebt nog niet uitgebreid met haar gesproken. Dit is geen moment om haar te zoenen. Misschien als jullie tijdens de date elkaar beter hebben leren kennen, dat je een zoen kan geven bij het afscheid.

Niet teveel nadenken over de ‘eerste zoen’

Zorg ervoor dat je geniet van je date en denk niet telkens na over het zoenen. Het lijd je af en zo wordt de date er niet leuker op.

Ik snap dat je voor je date nog even gaat fantaseren over die zoen en hoe de date gaat aflopen. Je denkt dat alles perfect zal zijn, maar in realiteit is dit niet zo.

Het zal alleen maar tegenvallen als je er zo over gaat denken. En als iets tegenvalt, word je automatisch minder blij, wat weer effect heeft op de date.

Dus wees niet al te enthousiast over het zoenen op de eerste date, want als je erover gaat fantaseren zal het uiteindelijk alleen maar tegenvallen en dat is niet wat je wilt hebben.

Tip: Krijg toegang tot mijn GRATIS ebook over aantrekkingskracht>>>

Do’s en don’ts van zoenen op de eerste date

Om te zoenen op de eerste date moet je natuurlijk wel weten wat je WEL en NIET moet doen.

Als het niet een eerste zoen, maar een eerste kus wordt, zijn deze do’s en don’ts alsnog handig.

Do’s van een eerste zoen

 • Zorg dat je adem niet stinkt. Dus neem iets van kauwgom in of poets je tanden voor de date. Het helpt ook om op een stukje peterselie te kauwen.
 • Ontspan jezelf. Vaak gaat een eerste kus of zoen vanzelf, dus je hebt niets om je zorgen over te maken. Je zal zo ook veel meer van de zoen genieten.
 • Heb lekkere zoenlippen. Je kan er natuurlijk niks aan doen of je nou dikke of dunne lippen heb, maar je kan er wel voor zorgen dat ze niet droog zijn en scheuren. Dit kan je doen door elke avond bijvoorbeeld Vaseline op je lippen te smeren.
 • Laat zien dat je haar wilt zoenen. Als je over de tafel gaat hangen ga je duidelijk voor de eerste kus. Neem je haar ergens mee en pak je haar zachtjes bij de nek, dan ga je voor de zoen.

Er zijn natuurlijk ook absolute don’ts als je gaat voor de eerste zoen of kus met je date.

Dont’s van een eerste zoen

 • Je moet niet meteen je tong uitsteken en in haar mond doen. Doe het rustig. Probeer eerst eens te zoenen zonder tong en later kan altijd de tong erbij.
 • Niet TE nat! Het is fijn als het een beetje nat is, maar als je voor het eerst met elkaar zoent moet je het toch wat droger houden. Je weet namelijk niet waarvan ze houdt.
 • Vermijd die tanden. Zoenen doe je met je lippen en niet met je tanden. Het kan natuurlijk erg sexy zijn als je zachtjes in haar lip bijt, maar zorg er wel voor dat tijdens het zoenen jullie tanden elkaar niet raken.
 • Ga niet meteen all-in. Het kan geil zijn als je met haar zoent en dat je gelijk alles met haar wil doen, maar het gaat hier over de eerste zoen met elkaar, dus hou het een beetje rustig en ga niet meteen naar haar k*tje toe.

In deze video zitten nog wat extra tips en laten zien hoe het moet:

Neem zelf actie om je date te zoenen

Het kan allemaal een beetje spannend zijn. Het is de eerste date met haar en dan wil je ook meteen gaan zoenen.

Je wilt indruk maken en laten zien dat je zeker van jezelf bent, maar ondertussen bedenk je ook wat er allemaal mis kan gaan en hoe erg je kan falen.

Iedereen kan falen en dat is niet erg. Omdat je juist bang bent om te falen, word je onzeker en ga je onzekerheid uitstralen. En je weet dat onzekerheid een enorme afknapper is voor de vrouwen.

Je moet eens je ballen tonen en gewoon voor die zoen gaan.

Vrouwen houden van mannen met stalen ballen. Mannen die een enorme zelfverzekerdheid uitstralen. Een man die laat zien dat die lef heeft. Je laat zo je mannelijkheid zien en dat is erg aantrekkelijk.

Bovendien kan het zo zijn dat zij jou wel al een leuke jongen vindt, maar nog geen zekerheid heeft dat jij haar ook echt leuk vindt. Met een zoen doorbreek je dit en laat je meteen zien met een actie dat je haar daadwerkelijk leuk vindt.

Ze kan je natuurlijk op je woord geloven dat jij haar leuk vindt, maar een actie zoals een zoen zegt meer dan 1000 woorden.

Leestip: “Hoe je zelf een Alpha man kan worden

Vrouwen moet je aanraken

Ik heb het nu over het in actie komen tot een zoen, maar je moet haar ook durven aanraken. Dit kan ook een beetje spannend zijn. Weet wel dat het lastig is om een vrouw te zoenen zonder haar eerst aangeraakt of versierd te hebben.

Ik heb een artikel voor jou geschreven waar ik precies uitleg hoe JIJ een vrouw versiert op de eerste date: “Vrouw versieren op de eerste date?“.

Een vrouw kan je op verschillende manieren aanraken. Je kan haar een klein duwtje geven als je haar aan het plagen bent. Je kan haar natuurlijk ook met je hand aanraken op haar schouders of rug. Het zijn geen seksuele aanrakingen dus dit kan je gewoon tijdens het gesprek doen.

Ook voor, tijdens en na de zoen moet je haar aanraken. Doe het zachtjes en lief.

Streel haar eens over haar wang of in haar haren en kijk hoe ze hierop reageert. Je kan zo langzaam naar een zoen toewerken.

Ook tijdens de zoen zorg je ervoor dat je haar aanraakt. Een hand kan je op haar wangen leggen en in haar nek of je kan met haar haren spelen. Je kunt zoveel aanrakingen doen. Noem het maar op. Je kan haar ook vasthouden in haar onderrug of bij haar heupen.

Als je echt comfortabel met haar bent en jij hebt ook het gevoel dat zij haar fijn bij jou voelt, dan kun je haar ook vastpakken bij haar kont tijdens de kus. Wees hier wel voorzichtig mee. Sommige vrouwen vinden dit erg fijn en voor anderen gaat het net te snel.

Kijk dus goed of ze zich fijn voelt bij jou en pas je daarop aan.

lekker kunnen zoenen

Methodes om te kijken of ze met je wilt zoenen op de eerste date

 1. Geef haar een subtiele knuffel en geef haar dan een kus op de wang. Als ze haar hoofd wegdraait weet je dat ze nog niet met je wilt zoenen. Als ze haar hoofd naar je toe draait dan weet je dat ze er klaar voor is om met jou te zoenen.
 2. Zorg dat je lang oogcontact met haar krijgt. Het moet natuurlijk niet eng worden, maar net wat langer oogcontact dan normaal. Kijk nu of ze naar je lippen begint te kijken. Als ze dat doet dan weet je dat ze door jou gezoend wilt worden.
 3. Als je tegenover haar zit aan een tafel kan je bij een stilte in het gesprek over de tafel leunen en gaan voor een kusje. Leunt ze naar je toe en geeft ze jou die kus, dan weet je ook dat ze klaar is voor een zoen. Leunt ze weg van jou, dan heeft ze niet zo zin om met jou te zoenen of kussen.
 4. Door hier te klikken weet je of een vrouw je leuk vindt.
een stel zoent aan een tafel

Is zoenen op de eerste date echt zo belangrijk?

Ik wil eerst dat een paar dingen duidelijk zijn. Als één van jullie er nog niet klaar voor is, moeten jullie het niet doen. Het is niet zo dat door een zoen opeens iemand je leuk gaat vinden. Zo werkt het niet. Dus een date kan ook zonder een zoen aflopen.

Je kan altijd na de date nog met haar berichten en haar een bevestiging geven dat je het een hele leuke date vond en dat je wel zin hebt om een 2e date met haar in te plannen. Wees uiterst respectvol naar vrouwen toe, weet hoe je om moet gaan met de gevoelens van een vrouw.

Als je wel met haar wou zoenen, maar het er niet van gekomen is kan je dit ook via berichten naar haar sturen. Je kan zeggen dat je eigenlijk toch wel met haar wou zoenen en dat het misschien wel op de 2e date gaat gebeuren.

Misschien durf je nog niet die stap te zetten om haar te zoenen. Wees er wel van bewust dat je er misschien later teleurgesteld op terugkijkt omdat je haar niet hebt gezoend.

Het kan ook zo zijn dat zij er nog niet helemaal klaar voor is. Ze kent je nog niet zo goed en is nog een beetje verlegen of bangerig. Ze vindt die stap om te zoenen nog wat te groot. Accepteer dit en ga haar absoluut niet pushen om wel met je te zoenen, want dit is een echte afknapper.

Geen één vrouw vindt een date leuk met een man die te opdringerig is en die haar dingen laat doen wat ze helemaal niet wil.

Een zoen geeft wel meteen aan dat je elkaar leuk vindt, dus ik zal zeker zoenen als jullie er beiden klaar voor zijn. Misschien vind je het nog een beetje eng en spannend, maar probeer hier toch overheen te stappen als zij het wel wil.

Met een zoen zorg je eigenlijk ervoor dat je gegarandeerd een 2e date hebt en je laat echt aan elkaar zien dat jullie elkaar leuk vinden. Het is een extra bevestiging voor jullie beiden.

zoenen op het strand

Zoenen kan niet fout gaan

Huh? Als ik word afgewezen als ik haar probeer te zoenen, dan gaat de zoen toch redelijk fout. Je kan het zo opvatten, maar je kan ook de positieve kant bekijken.

Je laat zien hoe je erin staat en je laat je moed zien. Zij weet gelijk dat jij haar erg leuk vindt en wel meer dan alleen een eerste date wil. Ze zal het waarderen dat je dit toont. Het is niet zo dat als je zoen wordt afgewezen dat zij jou dan gelijk niet leuk vindt. Het kunnen allemaal andere reden zijn dat ze niet gezoend hoeft te worden.

Stel nou dat een vrouw wel gezoend wilt worden, maar je gaat er niet voor. Zij zal teleurgesteld zijn en jij waarschijnlijk ook, want je vindt haar tenslotte wel leuk. Ik denk dat je jezelf dit een tijdje niet zal vergeven.

Tuurlijk kan je na de date haar nog berichten dat je haar liever wel wou wel zoenen, maar dat is toch anders. Je hebt niet je zelfverzekerdheid en moed laten zien en vrouwen willen dit juist zien.

Je moet ook niet bang wezen dat je een slechte zoener bent, want ze zal je vanzelf coachen dat je langzamer moet of sneller etc. Als zij wat minder goed zoent, kan je haar ook subtiele aanwijzingen geven en erover praten.

Dus je hebt eigenlijk niks te verliezen als je een vrouw gaat zoenen op de eerste date. Je hebt alleen wat te winnen, misschien wel de vrouw van je dromen.

Dus wees niet zo bang en zoen haar als zij er klaar voor is.

Plaats een reactie