Ik zoek een               
Home » Blog » Wat is een soa-test?

Wat is een soa-test?

Het grootste voordeel van onze soa-test is dat je volledig anoniem test: alleen jij kent je resultaten, niemand anders. Bovendien kunt u testen in een omgeving die u vertrouwt op een moment dat u het beste uitkomt. U heeft dus geen last van lange wachttijden of ongemakkelijke situaties.

De soa-test controleert de urine op de aanwezigheid van micro-organismen. Dit kan viraal of bacterieel zijn, afhankelijk van het type soa-test dat je hebt. DNA van virussen of bacteriën kan in de urine achterblijven. De teststaafjes zijn geïmpregneerd met chemicaliën die reageren met de opgevangen urine wanneer er sporen van micro-organismen in worden gevonden. De chemicaliën moeten natuurlijk wel goed werken. Maar gelukkig duurt dit niet eeuwig. Wacht vervolgens ongeveer 10 minuten op de resultaten.

soa test

Hoe werkt een soa-test thuis?

Uw thuissoa-test die naar het laboratorium wordt gestuurd, is betrouwbaar. Het nadeel is dat je niet precies weet welke soa’s je moet testen. Veel soa’s veroorzaken geen symptomen. Je weet ook niet waar je moet testen. Seksueel overdraagbare infecties kunnen zich bijvoorbeeld ook in de buurt van uw keel of anus bevinden.

Een soa test thuis is een soa-test die je thuis doet. Er zijn verschillende soa-thuistesten. Sommige neem je mee naar huis en je kunt de resultaten vrijwel direct daarna aflezen. Deze zijn echter niet zo betrouwbaar als de tests die wij aanbieden. De soa-test van soazelftester.nl kan ook thuis worden uitgevoerd, maar de analyse gebeurt in een laboratorium. Zo weet je zeker dat je resultaten betrouwbaar zijn.

Wat zijn de risico’s van thuis een soa-test doen?

Als uit de soa-zelftest blijkt dat je een soa hebt, zal je huisarts meestal nog een test in het lab willen doen. Het consult met uw arts is gratis, maar de test wordt in mindering gebracht op het eigen risico. Dit betekent dat u mogelijk twee keer moet betalen voor dezelfde test: eerst voor de soa-zelftest, daarna voor de huisarts soa-test eigen risico.

Nou, je hebt een positieve test. U maakt zich zorgen en wilt er zo snel mogelijk vanaf. Misschien wilt u ook weten wat uw risico’s en mogelijke complicaties zijn. De site waar je de test hebt besteld kan je echter vaak niet verder helpen. Er kan daar informatie zijn, maar u kunt daar geen behandeling krijgen. U moet nog steeds contact opnemen met uw arts als u behandeling nodig heeft. Bestel nooit medicijnen online! Je weet niet wat je in huis haalt. Dit kan gaan van namaakgeneesmiddelen (suikertabletten) tot mogelijk schadelijke stoffen.

Plaats een reactie